Menu
Color Line må midlertidig flytte avgangene til Strömstad fra Sandefjord til Larvik. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

Mangler godkjenning: Strömstad-fergen må seile fra Larvik

Color Line flytter lørdag morgen midlertidig seilingene til Strömstad fra Sandefjord til Larvik. Årsaken er at Sandefjord Havns godkjenning utløper ved midnatt.

Av NTB | 21.06.2024 23:23:04

Økonomi og næringsliv: Kystverket avslo Sandefjord Havns søknad om videre godkjenning som internasjonal havn i henhold til gjeldende regelverk.

Den nåværende godkjenningen utløper allerede ved midnatt natt til lørdag, og derfor må Color Line midlertidig flytte sine daglige seilinger fra Sandefjord til havnen i Larvik fra og med lørdag, skriver Sandefjords Blad.

Sandefjord kommune skriver at årsaken til at godkjenningen ikke er fornyet, er at Kystverket mener sikkerheten ved terminalen ikke oppfyller kravene i det internasjonale regelverket for sikring av havneanlegg og skip. Noe de er uenige i.

– Utbedringene som er gjort de siste dagene, mener vi kunne og burde vært hensyntatt i behandlingen av vår siste søknad. Det har, så vidt vi erfarer, ikke blitt gjort. Derfor kommer vi også til å påklage avslaget, sier kommunalsjef for miljø- og plansaker, Sindre Væren Rørby, i pressemeldingen.

Color Line opplyser at reisende fortløpende blir kontaktet om endrede seilinger, som vil gjelde fram til Sandefjord Havn får tilbake sin godkjenning for sin internasjonale virksomhet.

– Color Line beklager det inntrufne overfor sine kunder, og gjør nå alt som står i rederiets makt for å avvikle trafikken midlertidig til og fra Strömstad via Larvik Havn, skriver selskapet i en pressemelding.

Kommunalsjef Rørby håper havna kan åpne igjen over helgen.

(©NTB)

Flere nyheter: