Menu
43 prosent oppgir at de har fått forverret økonomi det seneste halve året, ifølge Frelsesarmeens fattigdomsbarometer. Foto: Terje Pedersen / NTB

Mange må ha hjelp fra familie og venner for å klare seg økonomisk

15 prosent av befolkningen har bedt om økonomisk hjelp fra familie og venner de siste seks månedene for å dekke nødvendige utgifter, ifølge Frelsesarmeens fattigdomsbarometer

Av NTB | 24.06.2024 04:23:06

Religion og livssyn: I mai 2023 svarte åtte prosent det samme, skriver Dagen.

I Frelsesarmeens fattigdomsbarometer for andre kvartal svarer 21 prosent at det er utfordrende å få endene til og møtes.

I denne gruppen er det hele 42 prosent som har bedt om økonomisk hjelp fra venner og familie og hele 53 prosent har ikke klart å betale regninger i tide fordi de har manglet penger, opplyser Frelsesarmeen.

Barometeret viser at rundt halvparten av befolkningen, 43 prosent, oppgir at de har fått forverret økonomi det seneste halve året. I mai i fjor svarte 57 prosent det samme.

– Vi ser at færre oppgir at de har fått dårligere økonomi den siste tiden og at færre tror økonomien blir dårligere fremover. Dette er tall på rett vei, men det er fortsatt vanskelig for altfor mange, sier assisterende sosialsjef i Frelsesarmeen, Elin Herikstad.

(©NTB)

Flere nyheter: