Menu
Sadio Mané i aksjon for Bayern München sist sesong. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Mané til Ronaldos klubb i Saudi-Arabia

Sadio Mané (31) ble kun ett år i Bayern München. Han fortsetter karrieren i Al-Nassr og er nok en stjernespiller til å slutte seg til saudiarabisk fotball.

Av NTB | 01.08.2023 20:23:03

Sport: Overgangen ble bekreftet av Al-Nassr tirsdag kveld. Det er samme klubb som Cristiano Ronaldo dro til i januar etter at han fikk terminert kontrakten med Manchester United.

Mané gjorde stor suksess i Liverpool mellom 2016 og 2022. Senegaleseren vant blant annet Premier League og Champions League med de rødkledde.

I Bayern slet han derimot med å innfri forventningene. Han skrev i fjor under en kontrakt fram til 2025, men etter bare én sesong reiser Mané videre.

– Dette er den beste løsningen på situasjonen, sa Bayern-trener Thomas Tuchel noen timer før Mané-salget var formelt unnagjort.

Tyskerne er rapportert å få rundt 30 millioner euro for angriperen. Det tilsvarer drøyt 335 millioner kroner, og summen tilsvarer den Bayern betalte til Liverpool.

Ifølge flere medier får Mané en årslønn på nærmere 450 millioner kroner. Han er den siste av mange spillere og trenere til å bli lokker til Saudi-Arabia. Tidligere i sommer har Ballon d’Or-vinner Karim Benzema, N’Golo Kanté, Riyad Mahrez og flere andre forlatt europeiske toppklubber for spill i Midtøsten.

– Det er en veldig ny situasjon, og den ligner på tiden da Kina startet sin liga. Det er et tilsvarende «gullrush». De har greid å overbevise mange spillere, og nå også trenere, sa Tuchel på et pressetreff i forbindelse med Bayerns sesongoppkjøring i Japan.

(©NTB)

Flere nyheter: