Menu
Nottingham Forests Taiwo Awoniyi har akkurat scoret og mer eller mindre sikret klubben fornyet kontrakt i Premier League. Foto: Rui Vieira / AP / NTB.

Manchester City er seriemestere – Ødegaard-blemme i Arsenal-tap

Nottingham Forest slo Arsenal 1-0, og dermed ble Manchester City vinnere av årets Premier League uten å spille.

Av NTB | 20.05.2023 20:34:29

Sport: Manchester City kunne ha avgjort alt selv med seier over Chelsea søndag uavhengig av resultatet mellom Nottingham Forest og Arsenal, men nå ble ikke det nødvendig.

Citys Erling Braut Haaland kan med det juble for seriegull i England på første forsøk. Han står med 36 mål så langt i Premier League i debutsesongen.

City har fire poeng mer enn Arsenal med tre kamper igjen å spille, mens Arsenal kun har én kamp igjen.

Arsenal var på tabelltoppen i 248 dager, men det glapp mot slutten. Siden den 30. serierunden er det blitt to seirer, tre uavgjort og tre tap. Slikt blir det ikke noe seriegull av.

Arsenal skal nok likevel være ganske fornøyd med sesongen. Denne sesongen var de ikke engang med i Champions League. Det blir de til høsten.

Manchester City har vunnet Premier League fem av de seks siste sesongene, og den 10. juni kan de bli vinner av Champions League for aller første gang når de møter italienske Inter i Istanbul.

Sju dager før CL-finalen venter dessuten FA-cupfinale mot Manchester United. Pep Guardiolas menn kan bli det første laget i England til å vinne de tre trofeene i samme sesong siden Ole Gunnar Solskjær og United gjorde det i 1999.

Lørdag hadde de for det meste grei kontroll hjemme på City Ground, selv om Arsenal for det meste hadde ballen og styrte spillet.

Uansett var det lite som minnet om det motsatte oppgjøret tidligere i sesongen da et formsterkt Arsenal vant 5-0 mot Nottingham Forest på hjemmebane.

Arsenal-kapteinens gavepakke kom da han slo en stygg feilpasning i feil retning på midten, og ballen havnet rett i føttene på Morgan Gibbs-White. White dro seg framover, slapp ballen i retning Taiwo Awoniyi, og formspilleren Awoniyi plasserte ballen sikkert forbi Aaron Ramsdale i Arsenal-buret. Det var spissens femte mål på de siste fire kampene, og det var hans niende nettkjenning i årets Premier League.

Nottinghams 1-0-seier betyr at de er sikret kontrakt også neste sesong.

Matchvinnerscoringen kom som følge av en gedigen pasningsfeil av Martin Ødegaard.