Menu
Remco Evenepoel vant søndagens utgave av Liège-Bastogne-Liège. Foto: CJO / NTB

Maktdemonstrasjon da Evenepoel forsvarte seieren i Liège-Bastogne-Liège

Belgiske Remco Evenepoel var råsterk i sykkelmonumentet Liège-Bastogne-Liège søndag og repeterte fjorårets seier i rittet. Tadej Pogacar brøt løpet.

Av NTB | 23.04.2023 16:54:16

Sport: Britiske Thomas Pidcock vant spurten om annenplassen bak Evenepoel.

Søndagens klassiker var ventet å by på en superduell mellom Pogacar og Evenepoel, men sloveneren veltet og brøt løpet etter bare 84 kilometer.

Pogacar vant forrige helgs Amstel Gold Race og onsdagens La Fleche Wallone og kunne ha blitt den tredje i historien til å fullføre Ardenner-hattricket om han gikk til topps også i søndagens ritt.

Bare Philippe Gilbert (2011) og Davide Rebellin (2004) har greid å vinne alle de tre rittene i en og samme sesong tidligere.

Med Pogacar ute sto mannen med regnbuetrøya, Remco Evenepoel, igjen som den store favoritten. Ben Healy (EF), Thomas Pidcock (Ineos) og Mattias Skjelmose (Trek) var de nærmeste utfordrerne.

Briten greide likevel bare å henge med Evenepoel i et par kilometer før han måtte slippe. Belgieren syklet til slutt over målstreken i ensom majestet.

Uno-X-rytteren Fredrik Dversnes kom seg med i morgenbruddet, men måtte slippe med litt over åtte mil igjen. Lagkamerat Tobias Halland Johannessen hang lenge godt med i hovedfeltet, men greide ikke å følge tempoøkningene mot slutten.

Det er ikke kjent når Pogacar vil være tilbake på sykkelen etter søndagens velt og påfølgende operasjon.

Sloveneren er sammen med danske Jonas Vingegaard den fremste favoritten til å vinne sommerens Tour de France. I fjor gikk Vingegaard til topps foran Pogacar.

Evenepoel fikk hjelp underveis av blant andre lagkamerat Julian Alaphilippe, som satte opp tempoet med i underkant av ni mil igjen. Feltet forble samlet, men opp Cote de la Redout klinket Evenepoel til. Da kunne bare Thomas Pidcock følge belgieren i front.

UAE-teamet opplyste søndag ettermiddag at Tadej Pogacar har fått påvist tre mindre brudd i den venstre hånden. Et av bruddene krever operasjon, og den vil bli gjennomført av en kirurgspesialist i den belgiske byen Genk søndag kveld.

(©NTB)

Flere nyheter: