Menu
Magnus Carlsen tapte for Anish Giri i Nederland tirsdag og er på etterskudd i Wijk aan Zee-turneringen. Her under Norway Chess i fjor. Foto: Carina Johansen / NTB

Magnus Carlsen tapte for Giri etter kjempetabbe: – Amatørmessig!

Magnus Carlsen gjorde noen store feil og tapte for Anish Giri i sjakkturneringen i Wijk aan Zee tirsdag. Han er på etterskudd i kampen om turneringsseier.

Av NTB | 17.01.2023 18:06:48

Sport: Carlsen har vunnet turneringen åtte ganger, flere enn noen annen, men med to poeng på de fire første partiene (en seier, to remis og ett tap) henger han etter. Feilene som felte ham mot Giri lover heller ikke godt.

Carlsen hadde ikke tapt for nederlenderen i langsjakk på 12 år, men etter 35 trekk måtte han gratulere Giri med seieren.

Med hvite brikker skaffet Giri seg tidlig et lite overtak, men det ble plutselig stort da Carlsen i 22. trekk gjorde et springertrekk datamaskinene likte svært dårlig. Da Carlsen i sitt neste trekk slo en bonde med tårnet, kalkulerte datamaskinene at Giri hadde en vinnende stilling. 71 prosent seiersprosent hoppet opp til 97.

– Amatørmessig, rett og slett, var Jon Ludvig Hammers kommentar til trekket i TV 2s sending.

De to har møttes 30 ganger tidligere i langsjakk. Carlsen har vunnet seks, Giri ett, mens 22 av partiene har endt med remis.

(©NTB)

Flere nyheter: