Menu
Magnus Carlsen spilte en meget rask remis mot Hikaru Nakamura under Norway Chess torsdag. Foto: Carina Johansen / NTB

Magnus Carlsen spilte remis mot Nakamura på 12 minutter i Norway Chess – vant i armageddon

Magnus Carlsen spilte remis mot Hikaru Nakamura i Norway Chess. Langsjakkpartiet varte i bare 12 minutter. Armageddon-partiet Carlsen vant varte lenger.

Av NTB | 01.06.2023 17:58:51

Sport: Med remis fikk spillerne ett poeng hver. Etterpå møttes de i armageddon om et ekstra halvpoeng. Der prøvde Nakamura seg med kongegambit, men Carlsen spilte seg raskt til et stort overtak med sine svarte brikker, og det ble snart klart at han ville vinne.

Langsjakkpartiet artet seg mer som et lynsjakkparti. Etter 31 trekk og 12 minutter var det over. Armageddon varte i 40 trekk og 17 minutter.

– Jeg tror jeg ga ham en sjanse på et tidspunkt, men bortsett fra det følte jeg at jeg hadde kontroll. At han prøvde kongegambit var ikke noen ubehagelig overraskelse, sa Carlsen til TV 2 etter armageddonseieren.

Han dro på det da han ble spurt hva han syntes om det lynraske remispartiet.

– Det er … bra. Det er viktig å vinne armageddonpartiene, iallfall. Det blir en ekstra fridag, nesten, sa han.

– Man kan ikke forberede alt, og slik partiet utviklet seg så jeg at det trolig ville ende med remis. Hvorfor kaste bort en time til da, svarte han.

– Om jeg gjorde en feil, var det heller at jeg kanskje burde ha forberedt meg på armageddon. Jeg er ikke superhappy med hvordan det har gått, men det er heller ikke verdens ende.

Carlsen har møtt de tre amerikanerne. Han tapte for Caruana i langsjakk tirsdag, men har slått Wesley So og Nakamura i armageddon etter remis.

Caruana leder Norway Chess med 7,5 poeng av ni mulige. Alireza Firouzja har 6 poeng og Nakamura 5.

Magnus Carlsen har vunnet turneringen fem av de ti gangene den er arrangert, inkludert de fire siste.

Nakamura ble av TV 2 spurt hvorfor han innbød til remis så tidlig.

Carlsen står med tre av ni mulige poeng etter de tre første rundene av Norway Chess. Dermed har han bare to spillere bak seg. Landsmannen Aryan Tari, som torsdag tapte for Fabiano Caruana, er en av dem.

(©NTB)