Menu
Magnus Carlsen er i aksjon i Norway Chess. Foto: Carina Johansen / NTB

Magnus Carlsen skapte full forvirring i Norway Chess – så slo han verdensmesteren

Sjakkstjernen Magnus Carlsen tok en forbausende lang pause fra brettet mot verdensmester Ding Liren i Norway Chess. Det skapte uro og bekymring. Så vant han partiet.

Av NTB | 27.05.2024 18:33:32

Sport: Carlsen holdt på å komme for sent til åpningsseremonien av turneringen i Stavanger. Han skal ifølge TV 2 ha sittet på restaurant da han i hui og hast måtte forlate matbordet og komme seg til spillearenaen.

Etter at partiet mot Ding Liren var kommet i gang, forsvant så Carlsen i om lag 12-13 minutter fra brettet.

– Han har slitt litt med tiden i dag. Spekulasjonen, og det vi tror, er at han har satt seg ned for å spise. Han har en skjerm som han kan se på mens han spiser, sa reporter Sverre Krogh Sundbø på TV 2s sending.

Han la videre til at Carlsen skal ha fått maten han ikke rakk å spise på restauranten levert til spillelokalet i Stavanger.

Langsjakkpartiet mot Ding endte med remis etter bare 13 trekk. Dermed måtte det avgjøres i armageddon. Carlsen vant der med svarte brikker og tar med seg 1,5 poeng fra den første runden.

I armageddon startet Ding med ti minutter på klokken, mens Carlsen fikk sju. De hvite brikkene må vinne partiet for å få tilkjent seieren, mens det for de svarte brikkene holder med remis. Carlsen slo imidlertid til med triumf.

– Han er opptatt med å spise nudler eller noe og lar tiden renne fra ham. Jeg skjønner ikke hvorfor, men han gjør det, sa Nakamura i skrifteboksen.

Den kan spillerne bruke som de vil til å snakke med TV-kameraene underveis i partier.

Da Carlsen dukket opp i spillelokalet igjen, mente ekspert Jon Ludvig Hammer at nordmannen brukte lang tid på å få seg i maten.

– Han kunne spist fortere, Han tok seg god tid og fordøyde virkelig maten, sa en smilende Hammer på TV 2s sending.

Alle seks deltakere skal møte hverandre to ganger. Carlsen spiller mot Nakamura med hvite brikker tirsdag. Carlsen sto med fire strake turneringstitler før Nakamura vant i fjor.

Turneringen avsluttes 7. juni.

Amerikanske Hikaru Nakamura, som også deltar i turneringen, bekreftet matteorien.

Carlsen startet turneringen med svarte brikker mot kineseren Ding som i fjor ble verdensmester for første gang. Carlsen hadde før det vært mester i ti år sammenhengende, men takket nei til å stille opp i VM-kampen.

(©NTB)