Menu
Under besøket skal den franske statslederen møtte Kinas president Xi Jinping. Krigen i Ukraina er det viktigste på programmet. Arkivfoto: Ludovic Marin / AP / NTB

Macron mener Kina kan spille en viktig rolle i å skape fred i Ukraina

Frankrikes president Emmanuel Macron advarer om at Europa ikke må «skilles» fra Kina økonomisk. Han mener også kineserne kan bli en viktig fredsmegler i Ukraina.

Av NTB | 05.04.2023 11:24:08

Politikk: – Beijing kan spille en viktig rolle i å skape fred i Ukraina, sa Macron til franske statsborgere i den kinesiske hovedstaden kort tid etter at han onsdag ankom Kina.

Under det tre dager lange statsbesøket skal den franske statslederen møtte sin kinesiske kollega Xi Jinping. Krigen i Ukraina er det viktigste på programmet.

Macron trakk i sin tale også fram at Europa og Kina må fortsette å ha et godt økonomisk samarbeid.

– Vi må ikke trekke oss unna Kina. Frankrike vil fortsette å jobbe for et godt kommersielt forhold til kinesiske myndigheter, sa den franske presidenten.

Også EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen er med på besøket, som varer fra 5. til 7. april.

At Macron og von der Leyen skulle reise sammen til Kina, ble kunngjort for halvannen uke siden. Macron opplyste at han ba von der Leyen om å bli med, slik at de samlet kan presentere sitt budskap til Kina.

(©NTB)

Flere nyheter: