Maren Lundby er beste norske etter første omgang i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Lundby på skuddhold etter kjempehopp i Holmenkollen

Maren Lundby vartet opp med et svev på 133 meter og ligger som nummer to før finaleomgangen i Holmenkollen.

Av NTB | 11.03.2023 18:46:00

Sport: Lundby hadde omgangens soleklart lengste hopp på 133 meter, men ble trukket mye i stilpoeng for en uryddig landing. Før finaleomgangen er hun to poeng bak ledende Katharina Althaus fra Tyskland.

28-åringen har uttalt at Raw Air er målet hennes denne sesongen. Lundby vant turneringen både i 2019 og 2020 og kom til årets utgave i kjempeform etter at hun tok et svært sterkt VM-sølv i storbakken i Planica.

Anna Odine Strøm en neste beste norske på 4.-plass. Hun hoppet ned til 129 meter og er 4,7 poeng bak Althaus.

Thea Minyan Bjørseth (15.-plass), Silje Opseth (16.) og Nora Midtsundstad (20.) er også med i finaleomgangen.

15 år gamle Ingvild Synnøve Midtskogen verdenscupdebuterte i Holmenkollen lørdag, men klarte ikke å ta seg videre til finaleomgangen etter at hun landet på 91,5 meter.

Kvalifiseringene teller som vanlige renn under årets Raw Air-turnering og gir poeng i sammenlagtlista. Det er dermed viktig å levere også i kvalifisering i tillegg til konkurransene.

Under fredagens kvalifisering var det slovenske Ema Klinec som toppet resultatlista foran japanske Yuki Ito og Strøm.

Raw Air går over ni tellende kvalifiseringer og renn og avsluttes med skiflygning i Vikersund 19. mars.