Menu
Datasystemet til det tyske flyselskapet Lufthansa er nede over hele verden. Foto: Vidar Ruud / NTB

Lufthansa håper å få flyene i lufta i løpet av kvelden

Det tyske flyselskapet Lufthansa tar sikte på normal trafikk i løpet av onsdagskvelden, etter at en IT-feil sørget for at alle selskapets fly ble innstilt.

Av NTB | 15.02.2023 13:15:26

Økonomi og næringsliv: Tyske Bild skriver at feilen forårsaker kaos på flyplasser over hele verden onsdag. Både systemene for innsjekk og boarding er rammet. Bilder og video fra flere tyske flyplasser viser kaos i avgangshallene.

Lufthansa bekrefter at datasystemet er nede, og at det jobbes intenst med å rette feilen. IT-problemene skyldes at flere glassfiberkabler ble skadet under byggearbeid i Frankfurt, skriver Reuters, som siterer en uttalelse fra Deutsche Telekom.

Feilen gjør at ingen fly kan ta av, at flyplaner ikke kan bli laget og data ikke kan bli overført. I tillegg melder tyske flygeledere at fly blir omdirigert bort fra Frankfurt-flyplassen som følge av datafeilen, skriver DPA.

Alle Lufthansas datterflyselskaper er også rammet. Totalt driver selskapet rundt 700 fly, noe som gjør det til Europas største flyselskap målt i flåtestørrelse.

IT-problemene gjorde at Lufthansa-aksjen falt med 2,3 prosent på DAX-indeksen i Frankfurt onsdag formiddag, ifølge Bloomberg.

Flere nyheter: