LSK Kvinner slo Brann og er klar for semifinale i fotball-NM.Foto: Jan Kåre Ness / NTB

LSK Kvinner herjet med Brann: – Veldig deilig

LSK Kvinner utspilte regjerende norgesmester Brann og vant 3-1 på hjemmebane. Dermed skal de gulkledde spille semifinale i cupen.

Av NTB | 29.08.2023 22:04:36

Sport: På tampen av 1. omgang fikk vertene straffespark da Miljana Ivanovic ble felt. Emilie Woldvik var sikker og sendte LSK Kvinner i ledelsen. I 2. omgang ble også Emma Stølen Godø og Ivanovic målscorere.

– LSK Kvinner valser rundt med de regjerende cupmesterne, sa NRK-kommentator Christian Nilssen etter det tredje målet.

Etter 84 minutter reduserte Maria Brochmann, men nærmere kom ikke Brann utligning.

– Det var veldig deilig. Å slå Brann 3-1 her er en solid gjennomført kamp. Vi kunne scoret flere. Vi hang veldig godt sammen, og da blir det bra, sa Godø til NRK.

LSK Kvinner møter enten Stabæk eller Rosenborg i semifinalen 30. september. Stabæk og Rosenborg møtes onsdag.

Ivanovic var svært aktiv i 1. omgang og hadde to skudd i stolpen før hun skaffet straffen, som Woldvik satte i mål.

Med seks minutter igjen skapte Brochmann spenning da hun på vakkert vis banket ballen i nettet fra 16 meter.

Tidligere tirsdag tok Lyn seg videre med 3-0-seier over Åsane. Lyn møter enten Vålerenga eller Røa i den andre semifinalen.

Brann slo Stabæk i finalen av forrige utgave av fotball-NM. LSK Kvinner vant sist cupen i 2019.

Tidlig i 2. omgang la Godø på til 2-0 da hun pirket ballen i mål etter litt rot i feltet. Seks minutter senere ble Ivanovic spilt gjennom og kom inn i 16-meteren. Der fikk hun ballen forbi landslagskeeper Aurora Mikalsen med en smart avslutning.