LSK Kvinner slo Brann og er klar for semifinale i fotball-NM.Foto: Jan Kåre Ness / NTB

LSK Kvinner herjet med Brann – klar for semifinale i cupen med 3-1-seier

LSK Kvinner utspilte regjerende norgesmester Brann og vant 3-1 på hjemmebane. Dermed skal de gulkledde spille semifinale.

Av NTB | 29.08.2023 21:54:51

Sport: På tampen av 1. omgang fikk vertene straffespark da Miljana Ivanovic ble felt. Emilie Woldvik var sikker og sendte LSK Kvinner i ledelsen. I 2. omgang ble også Emma Stølen Godø og Ivanovic målscorere.

– LSK Kvinner valser rundt med de regjerende cupmesterne, sa NRK-kommentator Christian Nilssen etter det tredje målet.

Etter 84 minutter reduserte Maria Brochmann, men nærmere kom ikke Brann utligning.

LSK Kvinner møter enten Stabæk eller Rosenborg i semifinalen 30. september. Stabæk og Rosenborg møtes onsdag.

Ivanovic var svært aktiv i 1. omgang og hadde to skudd i stolpen før hun skaffet straffen, som Woldvik satte i mål.

Med seks minutter igjen skapte Brochmann spenning da hun på vakkert vis banket ballen i nettet fra 16 meter.

Tidligere tirsdag tok Lyn seg videre med 3-0-seier over Åsane. Lyn møter enten Vålerenga eller Røa i den andre semifinalen.

Brann slo Stabæk i finalen av forrige utgave av fotball-NM. LSK Kvinner vant sist cupen i 2019.

Tidlig i 2. omgang la Godø på til 2-0 da hun pirket ballen i mål etter litt rot i feltet. Seks minutter senere ble Ivanovic spilt gjennom og kom inn i 16-meteren. Der fikk hun ballen forbi landslagskeeper Aurora Mikalsen med en smart avslutning.