Menu
LSK Kvinner slo Rosenborg på bortebane lørdag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

LSK Kvinner brøt Rosenborg-rekken og vant: – Rørende

LSK Kvinner brøt Rosenborgs seiersrekke og vant 1-0 i Toppserien lørdag. Katrine Winnem Jørgensen ble matchvinner for laget som fortsatt er uten baklengsmål.

Av NTB | 22.04.2023 18:54:09

Sport: Avgjørelsen falt etter en drøy times spill i Trondheim. Emilie Woldvik slo et innlegg som Jørgensen fikk hodet på og styrte ballen tilbake i lengste hjørne på flott vis. Dermed hoppet LSK opp til annenplass på tabellen bak RBK. Det skiller ett poeng etter fem spilte kamper.

Det var vill jubel i LSK-leiren etter sluttsignalet. Cecilie Fiskerstrand holdt nullen for femte gang på rappen denne sesongen.

– Det var sikkert mer hektisk enn det føltes ut som. Vi reddet det inn, og det er en skikkelig lagseier i dag. Det er rørende å stå bak der når laget jobber som de gjør, sa Fiskerstrand til NRK.

– Det er veldig gøy. Det er som Cecilie sier, man blir litt rørt, la matchvinner Jørgensen til.

Rosenborg fikk seg en tidlig nedtur da Cesilie Andreassen måtte byttes ut etter bare åtte minutters spill.

26-åringen har vært god for de hvitkledde hittil i sesongen med tre mål på de fire første kampene.

– Jeg er så forbannet nå at jeg vet ikke hva jeg skal si. Det var ikke helt dagen for min del og det er fryktelig surt, sa Nautnes til NRK.

André Bergdølmo tok over som trener for LSK Kvinner foran denne sesongen og har fått en god start. LSK Kvinner måtte i fjor spille i kvalifiseringssluttspillet. RBK endte som nummer tre i mestersluttspillet.

LSK Kvinner tar imot Røa i neste runde, mens RBK skal spille mot Lyn.

Lørdagens matchvinnerscoring var også det første målet RBK har sluppet inn denne sesongen. Trønderklubben fikk også brutt sin rekke på fire strake triumfer.

Uten henne skapte de hvitkledde en del farligheter, men Emilie Nautnes og lagvenninne fikk aldri ballen i nettet bak Cecilie Fiskerstrand. Spesielt var Nautnes svært aktiv uten å få uttelling.

(©NTB)