Menu
Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson giftet seg i Bragernes kirke lørdag. Foto: Annika Byrde / NTB

Løperfenomenet Jakob Ingebrigtsen giftet seg i Drammen

I ettermiddag sa Jakob Ingebrigtsen (23) og Elisabeth Asserson (23) ja til hverandre i Bragernes kirke i Drammen.

Av NTB | 23.09.2023 15:32:28

Kuriosa og kjendiser: Paret har holdt sammen i sju år siden de begge var midt i tenårene.

Et hundretalls skuelystne hadde møtt opp da både brud og brudgom ankom kirken med hver av sine fem forlovere.

Elisabeth Asserson har tidligere opplyst om at de tar hver sine etternavn, og begge skal heretter benytte Asserson Ingebrigtsen til etternavn.

Selve bryllupsfesten skal være i Børsen festlokaler i Drammen senere lørdag. Der skal de rundt 120 gjestene kose seg i ballsalen utover kvelden.

En rekke kjente fjes var å se under bryllupet, blant dem løperbrødrene Henrik og Filip og mamma Tone Ingebrigtsen. Brødrene Kristoffer, Martin og William var også på plass, og det samme var søsteren Ingrid.

Tone Ingebrigtsen ankom Bragernes kirke uten ektemannen Gjert, Jakobs pappa og tidligere trener. En mye omtalt familiekonflikt har ført til at kjemien innad i den nærmeste familien ikke har vært den beste den siste tiden.

Jakob Ingebrigtsen har hatt en stor sesong på friidrettsbanen. I VM i Budapest ble det sølv på 1500 meter og gull på 5000 meter selv om helsen ikke var på topp under mesterskapet. Til sammen har han satt sju europarekorder i løpet av sesongen.

Jakob Ingebrigtsen avsluttet konkurransesesongen i Eugene, Oregon sist helg. Der ble det seier på både en engelsk mil og 3000 meter i Diamond League-finalen.

(©NTB)