Viking feirer scoring i borteseieren mot Sandefjord. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Løkberg ble matchvinner for Viking i Sandefjord

Kristoffer Løkberg sikret Viking alle poengene da han satte 2-1-målet like før slutt borte mot Sandefjord.

Av NTB | 13.05.2023 19:34:17

Sport: Løkberg kom inn etter 65 minutter. Han sto riktig plassert ved stolpen da Nicholas D’Agostinos heading fra nærmest død vinkel gikk tilbake inn i feltet langs mållinjen.

– Målet betydde mye. Det var bare å komme seg foran mål på det innlegget. Det er enormt stor forskjell på ett og tre poeng. Du må vinne slike kamper for å henge med i toppen. Nå må vi nullstille, for det kommer en ny kamp snart, sa Løkberg til TV 2.

– Jeg synes gutta fortjente dette. Kjekt for Løkberg å score foran den fantastiske fansen vår, sa Viking-trener Morten Jensen.

Sandefjord hadde ikke tapt siden serieåpningen mot HamKam og klarte 0-0 i en sterk bortekamp mot Brann i midtuken. Viking kom fra 1-1 hjemme mot Strømsgodset. Etter seieren er Stavanger-laget oppe i 11 poeng og på tredjeplass.

– Igjen fikk vi ikke til det spillet vi vil, men i dag synes jeg vi var litt bedre. Det er ingen god følelse når vi ikke får det til, og vi mistet det i ett sekund mot slutten, forklarte Sandefjords Sander Moen Foss til TV 2.

Gleden varte derimot ikke lenge. Det tok Viking bare tre minutter før D’Agostino banket ballen i mål på et skarpt innlegg fra Sander Svendsen.

Det ble en underholdende 1. omgang hvor gjestene med Lars-Jørgen Salvesen ofte skape mye problemer på sine visitter i hjemmeforsvaret. For Sandefjord ble det litt for tynt offensivt denne gangen.

D’Agostino hadde en kjempemulighet til å sette 2-1 da han kom alene med Hugo Keto, men den store finnen reddet mesterlig.

Sandefjord forsøkte seg med en liten sluttspurt, og innbytter Youssef Chaib var nærmest scoring. Skuddet hans ble reddet av Viking-målvakt Patrik Gunnarsson.

Til sist var det gjestene som skulle få et seiersmål å juble for.

Viking kom best i gang, men det var hjemmelaget som scoret litt mot spillets gang etter ti minutter. Et innlegg fra Danilo Al-Saed traff Alexander Ruud Tveters lange tå inne i feltet og endte i mål. Sandefjord-spissen scoret sitt første mål.

Viking sendte etter hvert innpå veteranene Zlatko Tripic og Birkir Bjarnason uten at det hjalp særlig.