Diogo Jota feiret scoring for Liverpool med å hylle lagkamerat Luis Diaz, som før kampen opplevde å få sine foreldre kidnappet hjemme i Colombia. Foto: Jon Super / AP / NTB

Liverpool strålte og hyllet Diaz etter dramatisk natt

Liverpool var aldri i trøbbel i 3-0-seieren hjemme mot Nottingham Forest. Den kom under et døgn etter kidnappingen av Luis Diaz' foreldre.

Av NTB | 29.10.2023 17:03:44

Sport: Diaz-nyheten dominerte opptakten til søndagskampen på Anfield. Før avspark sa Liverpool-manager Jürgen Klopp at natten hadde vært tøff, men på banen så ikke spillerne hans preget ut.

Liverpool tok tak fra første minutt og la Nottingham Forest under et massivt trykk. Gjestene holdt unna med en kompakt forsvarsblokk, men ble umiddelbart straffet da de prøvde å gå opp med mange spillere.

Etter en drøy halvtime utnyttet Liverpool et balltap og angrep i overtall. Darwin Núñez la inn fra siden, og Diogo Jota spaserte enkelt inn 1-0 på keeperreturen som fulgte.

Jota feiret målet med å løpe bort til benken og hente en Diaz-drakt. Deretter holdt han den opp som en hyllest av lagkameraten.

Diaz var ikke i Liverpool-troppen som følge av kidnappingsdramaet hjemme i Colombia. Moren ble reddet etter kort tid, men faren er fortsatt ikke blitt gjort rede for.

Fire minutter etter baklengsmålet ble Forest igjen tatt for å stå høyt i banen. Mohamed Salah spilte en flott ball til Dominik Szoboszlai, som tok den ned mot dødlinjen og la inn på tvers. Foran mål fikset Núñez 2-0.

Salah økte ledelsen etter en skikkelig keeperbrøler i det 77. minutt. Matt Turner var ute på 30 meter og feilberegnet spillet totalt, og dermed kunne Liverpools egypter trille ballen i et åpent mål.

Nottingham Forest skapte lite, men mot slutten skjøt Anthony Elanga hardt i tverrliggeren.

Liverpool står med 23 poeng etter ti serierunder, og det skiller tre poeng til Tottenham på tabelltoppen. Neste helg blir laget klar favoritt borte mot Luton.