Gianluca Scamacca jubler etter å ha scoret mot Liverpool i Atalantas sjokkseier på Anfield. Foto: Jon Super, AP / NTB

Liverpool i kjempetrøbbel i europaligaen – tapte 0-3 hjemme for Atalanta

Liverpools sjanse til å takke av Jürgen Klopp med tre titler er i fare etter 0-3-tap på Anfield i første kvartfinale mot Atalanta i europaligaen.

Av NTB | 11.04.2024 22:53:04

Sport: Gjestene er bare på 6.-plass i Serie A, men skapte masse trøbbel for Klopps noe reservepregede oppstilling helt fra start. Gianluca Scamacca scoret en gang i hver omgang. Begge ganger fikk han avslutte uforstyrret på innlegg fra høyre etter svakt forsvarsspill av vertene.

Rett etter at Mohamed Salahs scoring ble annullert for offside satte Mario Pasalic siste spiker i kista etter nye forsvarsblemmer av Liverpool.

Gjestene hadde flere kjempesjanser i den første omgangen og om det ikke var for et par kjemperedninger av Caoimhin Kelleher kunne kampen ha vært punktert før pause.

Mario Pasalic hadde den første kjempesjansen før det var spilt tre minutter, men Kelleher kastet seg og fikk ballen i ansiktet. Rett før pause reddet Kelleher alene med Teun Koopmeiners.

Harvey Elliott hadde Liverpools beste sjanse midt i omgangen, men skuddet hans traff både tverrliggeren og stolpen.

Ved pause byttet Klopp inn Mohamed Salah, Dominik Szoboszlai og Andy Robertson, og Liverpool innledet den andre omgangen friskt. Salah tvang keeper Juan Musso til en meget god redning, men så grep Atalanta taktpinnen igjen.

Salah trodde han hadde scoret et viktig reduseringsmål i det 79. minutt, men han var så vidt offside på framspillet fra Diogo Jota.

I det 83. minutt rotet Szoboszlai bort ballen på egen halvdel. Virgil van Dijk ødela offsidelinja da Ederson ble spilt fram. Kelleher reddet hans skudd, men Pasalic satte inn returen.

Liverpool har en enorm oppgave i returkampen i Bergamo om en uke.

Rafa Silva scoret ledermålet etter veggspill med Casper Tengstedt etter et drøyt kvarter, og Angel Di Maria doblet Benfica-ledelsen i det 52. minutt da han samarbeidet fint med David Neres. Aursnes spilte hele kampen.

I Tyskland tettet West Ham godt igjen mot trippeljagende Leverkusen og så lenge ut til å få med seg fikk med seg et sterkt uavgjortresultat hjem til London, men Jonas Hofmann og tidligere Glimt-spiller Victor Boniface scoret på tampen og ga Leverkusen 2-0-seier.

Den helitalienske kvartfinalen i europaligaen endte med 1-0-seier til Roma borte mot Milan. Midtstopper Gianluca Mancini scoret vinnermålet i det 17. minutt. Olivier Giroud hadde en avslutning i tverrliggeren for Milan rett før slutt.

Da hadde Scamacca scoret ledermålet i det 38. minutt. Koopmeiners vant en duell ved høyre sidelinje og spilte fram Davide Zappacosta, som fikk fri bane på høyresiden. Han raidet mot linja og slo skrått ut til Scamacca, som behersket skjøt i hjørnet.

I det 60. minutt doblet Scamacca ledelsen. Charles De Ketelaere ble spilt fram på høyresiden mot en alt annet enn stram forsvarslinje. På innlegget var Sacamacca både onside og helt alene, og han hogg til på volley og plasserte ballen i hjørnet.

Fredrik Aursnes og hans lagkamerater i Benfica reiste seg etter noen smeller den siste tiden og slo Marseille 2-1 hjemme. Det så ut til å bli et bedre resultat, men Pierre-Emerick Aubameyang reduserte midtveis i 2. omgang.