Menu
Akor Adams sprudlet på Lillestrøms siste trening før 16. mai-kampen mot Sarpsborg. Foto: Alf Simensen / NTB

Lillestrøm-helter om målshow på overtid: – Som Rosenborg og Manchester United

Lillestrøm går til cupfinalen mot Brann vel vitende om at de har hamstret poeng på overtid. Det er ikke tilfeldig ifølge Ruben Gabrielsen og Thomas Lehne Olsen.

Av NTB | 18.05.2023 09:04:11

Sport: Til tross for å ha røket 1-2 hjemme for Sarpsborg tirsdag, må man kunne si at Lillestrøm har fått en god start på sesongen med 5.-plass i Eliteserien og tolv poeng etter sju serierunder.

– Jeg synes alle lag har hatt en bra sesongstart. Alle er på elleve poeng, alle er på ni poeng, så det er fremdeles jevnt og tøft, hvor alle kan slå alle, sier Gabrielsen NTB.

Og som midtstopperen påpeker skiller det bare tre poeng ned til Rosenborg, som ligger på 11.-plass på tabellen. Og det kunne fort sett veldig annerledes ut for gultrøyene. Seks av deres 12 poeng har nemlig kommet på overtid.

Akor Adams sikret seieren fem minutter på overtid hjemme over Strømsgodset (4-3), fem minutter på overtid borte mot Vålerenga (4-3) og to minutter på overtid borte mot Odd (1-0). Gabrielsen mener at det ikke er tilfeldig.

– Hva er flyt da? Hvorfor scorer vi? Hvorfor scorer vi på overtid, og hvorfor slipper Godset inn på over tid? spør han før han raskt svarer på sine egne spørsmål:

– Det er noe vi gjør riktig. You make your own luck, er det noe som heter. Det kapitaliserer vi på. Det er ikke noe flytsone her og flytsone der. Det blir for lett å si. Nå har vi tapt to kamper på 15 matcher. Vi er et bra lag og står på. Vi er ikke vant til å tape kamper.

– Vi har en matchvinner først der, og så en matchvinner der, sier han og refererer til keeper Mads Hedenstad Christiansen og målmaskinen Adams.

En annen som har vært en viktig brikke for Lillestrøm denne våren er Adams-spissmakker Thomas Lehne Olsen. 31-åringen sendte «Fugla» til cupfinale da han scoret det eneste målet i semifinalen mot Bodø/Glimt. I tillegg til at han har notert seg for to mål i Eliteserien denne sesongen.

Målmaskinen har vært vant til å spille alene på topp, men har nå måttet vende seg til å spille i tospann med Adams. Det har likevel fungert svært bra.

– Vi har alltid trua på at vi skal vinne kampene. Kampene er ikke over før dommerne har blåst av, så vi hadde trua mot Odd. Jeg pratet med (Ylldren) Ibrahimaj, jeg tror det var etter 87 minutter eller noe sånt, og da sa jeg at vi får en sjanse til, vi får en sjanse til. Og du må bare ha trua på det. Og det er ikke flaks når du scorer hele tiden på overtid.

Lehne Olsen mener heller ikke at det er snakk om noen tilfeldig flytsone de er inne i:

– Det er som Rosenborg og Manchester United før i tiden, de hadde mange overtidsscoringer, uten at jeg skal sammenligne oss med dem. Flaks er noe du skaper selv, føler jeg. At da du er klar til å bikke kamper i din favør. Hvis du gjør det flest ganger i løpet av sesongen, så klart da havner du høyt på tabellen.

Gabrielsen snur seg mot deg nyklipte gressmatten på Åråsen og peker på de to målene.

– Vi begynner jo å kjenne hverandre bedre. Og så har vi fortsatt mye å jobbe med enda. Men vi har funnet tonen bra, og vi leter etter å bli enda bedre, sier Olsen offensivt og forteller om følelsen av å «alltid» avgjøre kampene på overtid:

(©NTB)