Robert Lewandowski (til v.) gratuleres med sitt første seriemål siden oktober. Det ble vinnermålet da Barcelona slo Betis 2-1. Foto: Jose Breton, AP / NTB

Lewandowski brøt måltørken i Barcelona-seier

Robert Lewandowski avsluttet måltørken i La Liga med den avgjørende scoringen da Barcelona slo Betis 2-1 på bortebane og trygget serieledelsen.

Av NTB | 01.02.2023 23:47:43

Sport: Han ordnet Barcelonas sjette strake seier i ulike turneringer med sitt første seriemål siden oktober. Tross tørken er han toppscorer i La Liga med 14 seriemål for sesongen. Tørken høres mer alvorlig ut enn den var, for etter den langvarige VM-pausen har han sonet tre kampers utelukkelse.

Raphinha ga Barcelona ledelsen i det 65. minutt, og Lewandowski doblet den et kvarter senere.

Et selvmål av Jules Koundé skapte ny spenning, men Barcelona halte poengene i land og er åtte poeng foran Real Madrid, som kan redusere luken til fem poeng igjen med seier over Valencia torsdag.

Kampene var utsatt fra januar, da de fire lagene var opptatt med supercupen i Saudi-Arabia.