Menu
Ved hjelp av en fjernstyrt miniubåt har letemannskapene funnet levninger etter mennesker sammen med vrakrester fra det styrtede helikopteret. Foto: Hannah Linsley / Det australske forsvaret / AP / NTB

Levninger funnet etter helikopterstyrt i Australia

Australske myndigheter sier de har funnet levninger etter mennesker i området ved nordøstkysten der et militærhelikopter styrtet sist fredag.

Av NTB | 03.08.2023 07:43:07

Politikk: Hærens sjef for fellesoperasjoner, generalløytnant Greg Bilton, sier levningene ble funnet av en miniubåt. De ble funnet på rundt 40 meters dyp, sammen med vrakrester fra helikopteret, inkludert deler av cockpiten.

Bilton sier funnstedet stemmer overens med et katastrofalt sammenstøt med høy energi. Han legger til at levningene trolig ikke vil bli identifisert før man har funnet mer av vraket. Sterk strøm og dårlig vær har gjort letearbeidet vanskelig. De krevende forholdene er ventet å vare til neste uke, opplyser Bilton.

Helikopteret hadde en besetning på fire om bord da det styrtet nær det populære reisemålet Pinseøyene (Whitsunday Islands) i delstaten Queensland nordøst i landet. Ulykken skjedde under en internasjonal militærøvelse. Helikopteret som styrtet, var et MRH-90, en variant av NH-90, som Norge bestilte i 2002, i en avtale som senere ble sagt opp på grunn av store forsinkelser.

(©NTB)

Flere nyheter: