Thomas Lehne Olsen scoret for Lillestrøm mot Sandefjord søndag. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Lehne Olsen matchvinner da Lillestrøm slo tilbake: – Har vist at vi kan være gode

Lillestrøm løftet seg etter sist rundes braktap og slo Sandefjord 1-0 på bortebane i Eliteserien søndag.

Av NTB | 21.04.2024 19:10:27

Sport: Vinnermålet kom etter en times spill og var signert spydspiss Thomas Lehne Olsen. Ballen falt ned i feltet etter en dødball, og der var Lehne Olsen våken og banket den i mål. Sandefjord presset på for utligning, men fikk den aldri.

– Sandefjord er gode i det oppbyggende spillet sitt, og det er veldig vanskelig å forsvare seg. Alt i alt en OK bortekamp. Vi forsvarer oss godt og skaper ikke all verden av sjanser, sa Lehne Olsen til TV 2.

– Jeg har troen. Vi har vist at vi kan være gode, men så må vi gjøre det over tid, fortsatte han.

Lillestrøm ble knust 0-5 av Bodø/Glimt sist og var ute etter en bedre opplevelse søndag. Det fikk de med sesongens andre seier. De gulkledde står med seks poeng etter fire kamper.

– 2.-omgangen mot Bodø var veldig skuffende. At så mange møter opp her i dag sier litt om støtten vi får, sa matchvinneren.

Sandefjord jaktet sin første seier etter ett tap og en uavgjort i starten, men på et nylagt kunstgress slet vertene med å omsette sjansene de fikk, og dermed blir de stående med ett poeng etter tre kamper. Klubben har nylig skiftet fra naturgress til plastunderlag.

Sandefjord manglet stadig profilen Danilo Al-Saed i oppgjøret. Svenskirakeren har gått glipp av alle kampene i sesonginnledningen.

Sandefjord røk overraskende ut av cupen i første runde med tap for Fløy-Flekkerøy. Neste seriekamp er mot Fredrikstad på bortebane.

På det nye kunstgresset i Sandefjord manglet kvaliteten på avslutningene i første omgang. LSK-spiss Lehne Olsen kom til et par muligheter, men mannen som står med to scoringer så langt i år, fant ikke nettmaskene.

Simon Amin fikk en solid sjanse for vertene tidlig, men han greide ikke å løfte ballen over gjestekeeper Mads Hedenstad Christiansen. Også Christopher Cheng prøvde seg for vertene uten å få ballen i mål. Dermed gikk lagene til pause på 0-0.

Ruben Gabrielsen gikk opp i duellen etter Yildren Ibrahimajs hjørnespark. Ballen falt deretter rett ned, og Lehne Olsen fanget den opp først og nettet sitt tredje for året.

I etterkant av ledermålet tok Sandefjord mer kontroll på ballen i jakten på et utligningsmål, men de slet med å bryte gjennom et kompakt LSK-forsvar. Spesielt viktig ble midtstopper Gabrielsen i kampen om å holde stand de siste minuttene.

Lillestrøms neste kamp er mot Strømmen i cupen onsdag. Førstkommende søndag venter HamKam i serien.

Etter en snau time fikk Eric Kitolano muligheten til å sende gjestene i ledelsen alene foran mål. Skuddet gikk over, men noen minutter senere skulle de gulkledde få juble.