Menu
Legos resultater viser et mindre overskudd og lavere vekst enn selskapet er blitt vant til, men de gjør det fortsatt betydelige bedre enn leketøysmarkedet for øvrig, sier toppsjef Niels B. Christiansen. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB

Lego fornøyd med nesten nullvekst i vanskelig marked

Etter flere år med tosifret salgsvekst, var økningen på bare 1 prosent for Lego i første halvår. Det er fortsatt betydelig bedre enn for mange andre i bransjen.

Av NTB | 30.08.2023 09:34:30

Økonomi og næringsliv: Lego-sjef Niels B. Christiansen sa seg fornøyd med at han onsdag kunne legge fram et regnskap som viser en omsetning på 27,4 milliarder danske kroner – rundt 42,5 milliarder norske kroner med dagens kurs.

– Det skjer etter en enorm vekst de siste årene. Omsetningen i første kvartal i år var 89 prosent høyere enn for fem år siden, sier Christiansen.

Likevel viser bunnlinjen et resultat etter skatt på 5,1 milliarder kroner, mot 6,2 milliarder på samme tid i fjor. Det svekkede resultatet skyldes økte omkostninger – både råvarer og energi er blitt dyrere – samt investeringer i to nye fabrikker og utvidelse av fem andre.

Lego-sjefen sier leketøysmarkedet for tiden er fallende, med forbrukere som presses økonomisk av økende priser og høyere rente.

– Og man skal jo se på regnskapstall i sammenheng med bransjen og konjunkturene man er inne i, og vi fortsetter å gjøre det 10 prosent bedre enn markedet, sier han om den beskjedne salgsveksten.

(©NTB)

Flere nyheter: