LeBron James er bare 89 poeng fra å bli NBAs mestscorende gjennom tidene. Foto: AP Photo/Frank Franklin II/NTB

LeBron James 88 poeng fra gjev NBA-rekord

LeBron James (38) sto for 28 poeng og ti målgivende da Los Angeles Lakers vant tirsdag. Han er nå kun 89 poeng fra å bli ligaens mestscorende gjennom tidene.

Av NTB | 01.02.2023 07:37:49

Sport: Tirsdagens møte mellom basketballgigantene Lakers og New York Knicks ble en meget jevn affære. Lagene fulgte hverandre tett og tvang kampen ut i forlengning. Til slutt var det gjestene fra California som stakk av med seieren 129-123.

Han er kun 88 poeng bak scoringsrekorden i NBAs grunnspill og har per dags dato 38.299 poeng så langt i karrieren. Med sine ti målgivende pasninger klatret han også opp til 4.-plass på ligaens assist-liste.

NBAs scoringsrekord har stått siden Kareem Abdul-Jabbar valgte å legge skoene på hylla i 1989. Den nå 75 år gamle basketballegenden innehar rekorden på 38.387 poeng.

I ekstraomgangen slo Lakers tilbake og holdt unna for hjemmelaget. Knicks fikk ikke registrert et poeng i før det var spilt tre minutter av den fem minutter lange forlengningen.

Tilbake på banen var Lakers-stjernen Anthony Davis, som ikke hadde spilt fra start siden 16. november.

Den høye centeren viste gode takter og så ut som han var tilbake til sitt beste da han sikret seg 27 poeng og ni returer og stjal ballen to ganger.

Med tirsdagens seier har Lakers 24 seirer og 28 tap denne sesongen. Dermed ligger de fortsatt tredje sist i NBAs vestlige avdeling.

James gjorde en iherdig jobb både offensivt og defensivt i jakten på seieren. 38-åringen sørget for 28 poeng, ti målgivende pasninger og elleve returer. Han er dermed den første 38-åringen i ligaen til å registrere en trippel-tosifret med minst 20 poeng.

Med under to minutter igjen av ordinær tid satt Lakers på en komfortabel sekspoengsledelse. Men med hektisk spill kjempet Knicks seg tilbake. 24 sekunder før slutt utlignet Jalen Brunson til 114-114 og ordnet overtid.