Tobias Lauritsen, her fra tiden i Odd, ble matchvinner for Sparta Rotterdam i europacupkvalifiseringen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Lauritsen matchvinner for Sparta

Tobias Lauritsen ble matchvinner da Sparta Rotterdam slo Utrecht 2-1 borte og tok første stikk i semifinalen i den nederlandske europacupkvalifiseringen.

Av NTB | 01.06.2023 23:18:57

Sport: Lauritsen og Joshua Kitolano spilte hele kampen for Sparta, som slo Utrecht på bortebane for første gang siden 1997. Keeper Nick Olij får mye av æren, men Lauritsen var avgjørende ved begge målene.

I det 26. minutt ble han holdt av Utrecht-stopper Ruben Kluivert, og etter VAR-titting ble det straffespark. Det satte Vito van Crooij i mål.

I det 39. minutt doblet Lauritsen ledelsen med assist fra van Crooij.

Utrecht reduserte i det 70. minutt, men Sparta har med seg ledelse til søndagens returkamp på hjemmebane.

I den andre semifinalen vant Twente 2-1 borte mot Heerenveen. Osame Sahraoui spilte fra start og hadde assist på Heerenveens mål. Mathias Kjølø fikk et innhopp for Twente, mens Daniel Karlsbakk kom inn på tampen for hjemmelaget.

De to vinnerne møtes i finale om en plass i conferenceligaen.