Menu
Anthony Taylor var omringet av misfornøyde Roma-spillere gjennom mye av onsdagens europaligafinale. Torsdag ble han og familien trakassert av Roma-tilhengere på flyplassen i Budapest. Foto: Petr David Josek, AP / NTB

Finaledommer Taylor og familien trakassert på flyplassen

Den engelske dommeren Anthony Taylor og hans familie ble trakassert av Roma-tilhengere på flyplassen i Budapest dagen etter at han dømte europaligafinalen.

Av NTB | 01.06.2023 23:08:58

Kultur og underholdning: Det melder Sky Sports, som viser til opptak lagt ut i sosiale medier. De viser blant annet Taylor og familien som eskorteres ut av en kafé og inn i et trygt område av sikkerhetsvakter. Andre bilder viser en flaske og en stol som kastes i retning av Taylor.

PGMOL, som organiserer engelske fotballdommere, tar i en uttalelse sterk avstand fra behandlingen Taylor ble utsatt for.

– Vi er forferdet over den ufortjente og motbydelige hetsen rettet mot Anthony og familien hans mens han er på reise hjem etter å ha dømt europaligafinalen. Vi støtter ham fullt ut, står det.

Sevilla vant finalen på straffespark etter at kampen endte 1-1. Roma-trener José Mourinho måtte dermed tåle sitt første nederlag i en europacupfinale. I en tøff kamp delte Taylor ut 14 gule kort, hvorav åtte til Roma, og la til nesten en halv time i tilleggstid fordelt på fire omganger.

Etter kampen ble Taylor konfrontert av Mourinho i en garasje under stadion. Treneren lirte av seg ulike skjellsord og havdet at dømmingen var «skammelig».

Fra andre hold har Taylor fått skryt for sin håndtering av kampen under svært vanskelige arbeidsforhold på grunn av oppførselen til spillere og ledere.

(©NTB)