Lars Benske (t.v.) og Ask Tjøm sikret EM-medalje i roing. Bildet er fra trening på Årungen i fjor høst. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Lars Benske og Ask Tjøm med EM-bronse i roing

Lars Benske og Ask Tjøm leverte en god avslutning og rodde til bronse i dobbeltsculler i EM i Ungarn.

Av NTB | 27.04.2024 15:33:31

Sport: Det skjedde etter kniving på tampen om sølvet mot italienske Stefano Oppo og Gabriel Soares. Benske og Tjøm var drøye to tidels sekund for sent ute til å sikre seg en enda gjevere medalje.

Jan Schäuble og Rafael Ireland fra Sveits tok gullet etter å ha ledet hele veien. De ble utfordret av italienerne, men hadde krefter igjen mot slutten og vant med 2,27 sekunders margin.

Norges duo startet kontrollert og var nummer fem i finalen etter 500 meter. Halvveis lå de på delt 4.-plass, mens de også var nummer fire ved siste mellomtid på 1500 meter. Deretter satte de inn en spurt som sikret EM-medalje.

Norge har allerede sikret OL-plass i dobbeltsculler for menn.