Menu
Marcialonga har etablert en nyvinning som skal foregå i Nord-Norge de kommende årene. Her jubler Magni Smedås for seier i årets utgave av langløpet. Foto: Geir Olsen / NTB

Langløpet Marcialonga kommer til Bodø – vil arrangere årlig i Nord-Norge

Det verdenskjente langrennsløpet Marcialonga skal neste år ha premiere på nyvinningen Marcialonga Arctic Ski Race i Bodø. Det skal bli en årlig begivenhet.

Av NTB | 02.06.2023 09:38:52

Sport: Nyheten ble sluppet av Marcialonga-sjef Angelo Corradini fredag. Marcialonga Arctic Ski Race er ment som søsterløp til det allerede etablerte Marcialonga-løpet i Italia som arrangeres for 50. gang i januar 2024.

– Marcialonga feirer 50 år i år. Vi har hatt mange flinke nordmenn i løypene våre opp gjennom tidene og vi vil gjerne ha flere. Norge er verdens beste skinasjon, og vi vil bidra til å rekruttere flere unge skiløpere. Det tror vi Marcialonga Arctic Ski Race Norway kan bidra til, sier Corradini i en uttalelse.

Bodø blir vertskap for den første utgaven av Marcialonga Arctic Ski Race 7.-11. mars 2024. Dette blir starten på årlige utgaver av rennet i Nord-Norge, heter det i pressemeldingen.

Det er lokale ildsjeler og investorer som har fått Marcialonga-arrangøren med på ideen.

– Vår visjon er å etablere verdens mest spektakulære skimaraton. Den ideen tente Marcialonga-sjef Angelo Corradini på umiddelbart, sier Skjalg Dreyer. Han er daglig leder for nyvinningen.

Dreyer har ikke planen for de kommende årene klart ennå. Ingenting annet enn premiereløpet i Bodø er spikret. Dreyer sammenligner planen de hadde med sykkelrittet Arctic Race of Norway, som bytter steder å sykle på hvert år.

– Planen var å flytte det rundt i Nord-Norge og selge hele regionen, men vi konsentrerer oss om premieren i Bodø nå, forklarer Dreyer til NTB.

De prøvde å arrangere løpet i Sulitjelma både i 2021 og 2022, men koronapandemien satte en stopper. Nå håper de at alt er på plass for en fremtidig årlig langrennsfest i Nord-Norge.

(©NTB)