LIVESENTER
Menu
Andreas Schjelderup, her i aksjon for U21-landslaget, er kåret til vårens beste spiller i den danske toppdivisjonen. Foto: Carina Johansen / NTB

Landslagsaktuelle Andreas Schjelderup kåret til vårens beste av Superligaens trenere

Nordsjælland-spiller Andreas Schjelderup er av trenerne i Superligaen i Danmark kåret til vårens beste spiller. Mohamed Elyounoussi kom på pallen.

Av NTB | 24.05.2024 10:59:38

Sport: Alle hovedtrenerne har stemt hos danske Tipsbladet.

– Det er selvfølgelig en stor anerkjennelse. Trenerne som har stemt, kjenner fotball. Jeg har stor respekt for dem og deres gode lag som vi har spilt mot, så jeg er veldig takknemlig, sier Schjelderup.

19 år gamle Schjelderup ble onsdag tatt ut på A-landslaget for første gang. Den offensive spilleren er utlånt til Nordsjælland fra Benfica. Planen er å slutte seg til den portugisiske toppklubben etter endt sesong i Danmark.

Schjelderup fikk den samme prisen høsten 2022, da han også var i Nordsjælland.

– På et lag som har fått mange poeng og spilt godt, har Andreas Schjelderup vist seg som en profil som kan inngå i et godt kollektiv, men samtidig utgjøre en forskjell som individualist, sier FCK-trener Jacob Neestrup.

I kåringen kom Yuito Suzuki på 2.-plass. FCKs Mohamed Elyounoussi deler 3.-plassen med Midtjyllands Oliver Sørensen.

Schjelderup og Nordsjælland møter FC København i sesongens siste kamp søndag. Ligagullet står mellom Brøndby og Midtjylland (begge 62 poeng).

(©NTB)