Menu
Landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) vil se på flere tiltak for å få ned villsvinbestanden i Norge. Foto: Emilie Holtet / NTB

Vil ha nye tiltak mot svinepest i Norge

Villsvinbestanden i Norge må ned for å hindre smitte av svinepest, og tiltak vurderes for å få til dette, sier landbruksminister Geir Pollestad (Sp).

Av NTB | 15.09.2023 13:52:33

Kuriosa og kjendiser: Pollestad har bedt Mattilsynet om å vurdere en styrket handlingsplan mot villsvin og nye forslag til hvordan redusere villsvinbestanden i Norge, skriver Landbruks- og matdepartementet i en pressemelding.

Fredag møtte han med Norges Bondelag, Norsvin, Norges Skogeierforbund, Norskog og Norges Jeger- og Fiskerforbund om svinepest-saken.

– Alle er enige i at villsvinbestanden må ned, og man vil bygge videre på arbeidet som er gjort, men disse tiltakene må intensiveres og styrkes. Det må også vurderes nye tiltak, sier statsråden.

Bakgrunnen er utbruddet av svinepest i Sverige. Det er en alvorlig og smittsom virussykdom som rammer villsvin og tamgriser, men ikke mennesker eller andre dyr.

Økt utbredelse av villsvin til Norge utgjør en stor trussel med tanke på at afrikansk svinepest kan komme til landet, ifølge departementet.

(©NTB)

Flere nyheter: