Menu
Ordførerkandidat for Karmøy KrF May Synnøeve Rygh. FOTO: Karmøy KrF.

Kvinnelig ordførerkandidat for KrF

For første gang i historien setter Karmøy KrF enstemmig en kvinne på topp, May Synnøve Rygh. Randi Wisnæs er nå innmeldt medlem etter eksklusjonen i Karmøy Høyre.

Av Egil M Solberg | 24.02.2023 11:26:54

Politikk: Deretter ble nominasjonsmøte ved leder Geir Sigbjørn Toskedal satt
med et krevende utgangspunkt da varaordfører og tidligere ordførerkandidat Alf Magne Grindhaug er sykemeldt.

Nominasjonskomiteen i Karmøy KrF fikk enstemmig tilslutning til sitt forslag til valgliste for kommende kommunevalg. Listen inneholdt 17 kvinner og 22 menn til nå som har sagt seg villig til innsats for partiet og kommunen.

Kvinnelig ordførerkandidat

For første gang i historien setter Karmøy KrF enstemmig en kvinne på topp, May Synnøve Rygh.

Fram til da var varaordfører Alf Magne Grindhaug nominert, men han har trukket seg som kandidat av helsemessige årsaker. Alf Magne Grindhaug er fortsatt nominert som listekandidat etter eget ønske.

May Synnøve Rygh er 42 år, firebarnsmor gift med Willy Rygh, bosatt på Vea. Hun er familieterapeut og barnevernspedagog, engasjert for «de blant oss som har det vanskelig» med master i systemisk praksis. Hun jobber i Karmøy kommune og har noe studentansvar ved VID, tidligere Diakonhjemmet etter fusjon med Misjonshøgskolen i Stavanger. Hun sitter i dag i kommunestyret, er nestleder i
hovedutvalg for oppvekst og kultur og er fungerende gruppeleder i KrF.

Om sin politiske rolle sier Rygh:

– Karmøy kommune skal være en god kommune å leve i, hele livet. For å lykkes med å skape et godt lokalsamfunn må vi erkjenne at «alt henger sammen med alt».
Positiv næringsutvikling er en viktig del av kommunens arbeid, og nærmest en forutsetning for å skape et godt lokalsamfunn. Jeg er stolt av å tilhøre et lag som bygger samfunnet nedenfra og opp.

Nytt medlem etter eksklusjon

Randi Wisnæs er nå innmeldt medlem i KrF og er også nominert alfabetisk inn på valglisten. Hun ble nylig ekskludert av Høyre og var dermed partiløs. Hun er en aktiv politiker i Karmøy i 3. periode og sitter nå også i Karmøy formannskap. KrF ønsker Randi Wisnæs velkommen som en erfaren og engasjert politiker.

Flere nyheter: