Menu
To personer ble drept i angrepet 25. juni i fjor i Oslo sentrum. Foto: Javad Parsa / NTB

Kvinne siktet etter terrorangrepet 25. juni 2022: – Oppholder seg i utlandet

En kvinnelig norsk borger er siktet for medvirkning til grov terror etter terrorangrepet i Oslo 25. juni i fjor. Hun befinner seg for tiden i utlandet.

Av NTB | 07.11.2023 17:09:39

Krig og konflikter: Kvinnen i 30-årene er internasjonalt etterlyst, og politiet har ikke vært i kontakt med henne om siktelsen, opplyser de i en pressemelding.

Politiet vet imidlertid hvor hun befinner seg.

– Hun oppholder seg på et kjent sted for oss i utlandet, sier politiadvokat Ingvild Myrold til NTB.

Myrold sier til VG at kvinnen har vært i politiets søkelys siden i fjor sommer.

Kvinnen ble siktet allerede 28. september, men politiet offentliggjorde siktelsen først tirsdag. Politiet har siden da forsøkt å komme i kontakt med henne, uten å lykkes.

Fra før er kvinnen siktet for å ha deltatt i en terrororganisasjon i forbindelse med et opphold i Syria i 2014.

– Jeg har ingen opplysninger der jeg med sikkerhet kan si hvor hun er, sier Sekulic til NTB.

Zaniar Matapour er siktet for grov terror etter at han natt til 25. juni drepte to personer i Oslo sentrum. Flere andre ble såret. Han nekter straffskyld.

Arfan Bhatti er også siktet for medvirkning til grov terror. Inkludert kvinnen, er fem personer så langt siktet for terrorangrepet. Alle nekter straffskyld.

Myrold sier at politiet vet at det er en relasjon mellom kvinnen og en av de andre siktede, men ønsker ikke å gå ut med hva slags relasjon.

Grunnlaget for siktelsen er innholdet i meldinger hun skrev før angrepet. Hun trodde hun skrev meldinger til en person knyttet til islamistgruppen ISIL, men vedkommende var i realiteten i kontakt med en agent for Etterretningstjenesten, skriver politiet.

Kvinnen har fått oppnevnt Petar Sekulic som forsvarer. Heller ikke han har lyktes med å komme i kontakt med henne.

Flere nyheter: