Menu
Nødetatene jobber på åstedet bak Mjøndalshallen etter at en kvinne døde av skader hun var blitt påført i en voldshendelsen. En mann er pågrepet i saken. Foto: Javad Parsa / NTB

Kvinne død etter voldshendelse i Mjøndalen – mann siktet for drap

En mann i 20-årene er siktet for drap på en kvinne i 30-årene i Mjøndalen søndag kveld, opplyser politiet. Det er en relasjon mellom den døde og den siktede.

Av NTB | 16.06.2024 23:23:07

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet fikk melding om en alvorlig voldshendelse i Mjøndalen søndag kveld klokka 20.21. Nødetatene rykket ut til en parkeringsplass bak Mjøndalshallen hvor flere biler befant seg. Et større område ble sperret av.

– Da politiet ankom stedet, fant de en kvinne hardt skadet. Kvinnen var blitt påført livstruende skader og døde senere av disse, bekrefter politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen i Sørøst politidistrikt i en pressemelding søndag kveld.

Den drepte kvinnen var i 30-årene, mens den siktede er en mann i 20-årene.

Det var en person i en annen bil som også var på parkeringsplassen som ble vitne til hva som skjedde mellom mannen og kvinnen.

– Han grep inn og holdt gjerningspersonen fysisk fast til politiet ankom stedet, forteller Mathiassen til NTB.

Etter hvert kom det flere vitner til. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

Et stort antall ambulanser og legebiler og en rekke politipatruljer kom til parkeringsplassen. Luftambulansen fra Lørenskog ble også varslet, men snudde underveis.

Politiets kriminalteknikere på stedet arbeidet søndag kveld med å sikre spor og fotografere området. Litt etter klokken 22 satte politiet også opp et telt over åstedet.

– De vil fortsette åstedsundersøkelsen ut over natta, sier politiadvokaten.

– Det er altfor tidlig å si noe om. Det er flere som skal avhøres og etterforskning som må gjennomføres, sier Mathiassen.

– Det er en relasjon mellom den avdøde og siktede, men vi ønsker ikke nå å si noe mer om hva denne relasjonen er, sier Svane Mathiassen.

Politiet har kontroll på et våpen som de mener ble brukt mot kvinnen, men politiadvokaten vil ikke kommentere nærmere hva slags våpen det skal være snakk om.

Den siktede snakket med politiet allerede søndag kveld, men er ikke formelt avhørt og hadde ved 23.30-tiden ikke fått noen forsvarer til å bistå seg i den kommende tiden. Motivet for handlingen var for politiet helt ukjent søndag kveld. Verken den siktede eller offeret er kjent for politiet fra tidligere.

Flere nyheter: