Khvicha Kvaratskhelia jubler for sin scoring i Napolis 2-0-seier over Atalanta. Foto: Alessandro Garofalo, LaPresse via AP / NTB

«Kvaradona»-magi løftet Napoli til ny seier

Khvicha Kvaratskhelia scoret et drømmemål da Napoli slo Atalanta 2-0 og økte til 18 poengs luke på tabelltopp i italiensk Serie A.

Av NTB | 11.03.2023 23:17:14

Sport: Tirsdag offentliggjør Ståle Solbakken landslagstroppen som skal møte Spania og Georgia på bortebane i de to første EM-kvalifiseringskampene. Det er ikke sikkert at spilleren det er størst grunn til å frykte har spansk pass.

Den georgiske Napoli-vingen Kvaratskhelia har herjet med motspillerne hele sesongen, og han ga hjemmelaget ledelsen i det 60. minutt med sitt 11. seriemål for sesongen. Det kom etter å ha fintet Rafael Tolói svimmel med tre kjappe vendinger før han banket ballen opp i nettaket.

– Det er sånn han gjør. Jeg har sett det på trening utallige ganger. Han er en spesiell spiller, sa Leo Østigård til VG etter å ha sett en ny seier fra Napoli-benken.

«Kvaradona», som han kalles i den søritalienske byen, er en av de viktigste grunnene til at Napoli er på vei mot klubbens første seriegull siden Diego Maradona var lagets store stjerne. Han vil også bli en farlig mann for Norge i Batumi 28. mars.

Amir Rrahmani, halvdelen av stopperduoen som holder Østigård på benken, nikket inn det andre målet på et hjørnespark et snaut kvarter før slutt.

– Vi har det moro, og vi spilte en ny god kamp selv om vi møtte et veldig godt lag, sa Rrahmani til DAZN.

Onsdag spiller Napoli hjemme mot Eintracht Frankfurt i mesterligaens åttedelsfinale, med 2-0-ledelse fra den første kampen i Tyskland.