Jørgen Strand Larsen bidro til en ny Celta-seier lørdag, men lagkamerat Iago Aspas var dagens mann. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Aspas helten da Celta tok viktige poeng

Iago Aspas var helten med to scoringer da Celta skaffet seg ytterligere avstand til nedrykksstreken med 3-0 over Rayo Vallecano i spansk La Liga.

Av NTB | 11.03.2023 23:49:18

Sport: Jørgen Strand Larsen kom inn på stillingen 2-0 og fikk være med å feire det siste målet sammen med Aspas.

Hjemmelaget tok ledelsen i det 51. minutt da venstreback Javi Galan skrudde på turboen og føk forbi sin motspiller på siden før han slo et perfekt innlegg. Aspas skjøt på direkten i lengste hjørne.

Ett minutt senere havnet ballen i mål igjen. Haris Seferovic ble spilt gjennom og skjøt. Keeper Stole Dimitrievski reddet, men returen havnet i mål via en uheldig Pathé Ciss. Gjestene fra Madrid pustet lettet ut da dommeren annullerte for offside på Seferovic, men etter VAR-gjennomgang ble selvmålet likevel tellende.

I det 85. minutt skled Oscar Trejo da han skulle spille tilbake til keeper. Forsøket ble mislykket, og Aspas kom mellom. Han lobbet elegant over Dimitrievski og fastsatte resultatet.

Celta doblet avstanden til nedrykksstreken og er nå seks poeng foran den, med hele ni lag bak seg på den jevne nederste halvdel av tabellen.

Serietoer Real Madrid slo Espanyol 3-1 og er bare seks poeng bak Barcelona før sistnevnte gjester Athletic Bilbao søndag.