Menu
Kunstig intelligens som chatroboten ChatGPT, har skapt hodebry for norske skoler. Nå har Utdanningsdirektoratet besluttet å stenge internett under eksamen. Foto: Thomas Brun / NTB

Kunstig intelligens fører til stengt internett under eksamen

Kunstig intelligens som chatroboten ChatGPT, har skapt hodebry for norske skoler. Nå har Utdanningsdirektoratet besluttet å stenge internett under eksamen.

Av NTB | 12.01.2023 19:08:36

Vitenskap og teknologi: Det skriver de i en epost til Aftenposten. Elevene vil i stedet få tilgang til et «regulert utvalg nettressurser», slik det er nå i alle de andre eksamensfagene.

– Siden teknologien er ny, har vi foreløpig lite kunnskap om hvordan dette påvirker sensuren. Det er kunnskap vi må vite mer om, men det vil ta tid å innhente et slikt kunnskapsgrunnlag, skriver Utdanningsdirektoratet i en pressemelding.

Per nå vil eksamensoppgavene i disse fagene vært utformet slik at det ikke vil være nødvendig å ha tilgang til internett for å besvare oppgavene. Utdanningsdirektoratet skriver at de på sikt ønsker å prøve ut hvordan denne teknologien kan benyttes i opplærings- og vurderingssituasjonene.

Det er sju studieforberedende fag der videregåendeelever har hatt tilgang til internett under eksamen fram til nå:

* SAM3055 Politikk og menneskerettigheter

* SAM3049 Medie- og informasjonskunnskap 2

* SPR3029 Engelsk 1

* SPR3031 Engelsk 2

* SPR3034 Kommunikasjon og kultur 2

* SPR3036 Kommunikasjon og kultur 3

* SPR3039 Reiseliv og språk 2

Flere nyheter: