Remco Evenepoel vant åpningsetappen i Giro d'Italia. Foto: Fabio Ferrari / LaPresse via AP / NTB

Sven Erik Bystrøm syklet inn til 34.-plass

Remco Evenepoel (Soudal) utklasset konkurrentene på åpningstempoen i Giro d'Italia. Sven Erik Bystrøm (Intermarché) syklet seg inn til en fin 34.-plass.

Av NTB | 06.05.2023 17:44:10

Sport: Evenepoel var hele 22 sekunder foran toer Filippo Ganna (Ineos) i mål på den 19,6 kilometer lange tempoetappen. Før lørdagens andreplass hadde Ganna vunnet alle de fem tempoetappene han tidligere hadde syklet i rittet.

– Jeg er veldig glad. Det er det beste resultatet vi kunne få på den første dagen. Oppdrag én er fullført, konstaterte Evenepoel overfor arrangøren etter etappen.

Belgieren er blant de største favorittene til å vinne rittet sammenlagt, sammen med blant andre slovenske Primoz Roglic (Jumbo-Visma).

Roglic endte 43 sekunder bak i mål på en sjetteplass. João Almeida (UAE) endte 29 sekunder bak i mål og tok tredjeplassen.

Tobias Foss (Jumbo-Visma) skulle være Norges sterkeste kort på etappen, men han måtte trekke seg få dager før åpningsetappen etter en positiv koronaprøve.

Dermed er det tre norske ryttere igjen i løpet. Blant dem er Andreas Leknessund (DSM). 23-åringen leverte en god åpningsetappe og endte som nummer 20, 1.18 minutter bak teten.

Sven Erik Bystrøm (Intermarché) syklet seg inn til en fin 34.-plass, mens Jonas Hvideberg (DSM) kom i mål som nummer 116.