Menu
Kronprinsparet hilser på byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester Usman Mushtaq i Oslo under en omvisning på Hammersborg fritidsklubb, som fyller 70 år. Foto: Hanna Johre / NTB

Kronprinsparet besøkte Hammersborg fritidsklubb i Oslo

I 2023 drar kronprinsparet på fem ulike reiser i Norge for å markere at de begge fyller 50 år. Torsdag gikk turen til Hammersborg fritidsklubb i Oslo.

Av NTB | 15.06.2023 16:39:26

Kuriosa og kjendiser: Besøket i hovedstaden startet onsdag 14. juni. Da besøkte kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit Litteraturhuset for å høre en samtale mellom unge Oslo-baserte forfattere og kulturpersonligheter.

Torsdag gikk turen til Hammersborg fritidsklubb i Akersveien i Oslo. Fritidsklubben fyller 70 år, og kronprinsparet var med på deler av bursdagsfeiringen. Blant annet deltok de i aktiviteter sammen med barna som går i 5. til 7. klasse.

Besøket i Oslo er den fjerde av fem reiser kronprinsparet drar på for å markere 50-årsdagene sine. 50-årsturneen startet hos Aker Solutions i Stord i februar, hvor temaet var industrisamfunn. I mars gikk turen til Setesdal og Telemark. Der opplevde kronprinsparet musikkarven fra Setesdal under en konsert i Bykle gamle kyrkje.

Finnmark var destinasjonen i april, der fikk kronprins Haakon en innføring i samisk håndverk og kunsthåndverk, duodji. Han testet også egne syferdigheter da han besøkte Kautokeino. Kronprinsen dro til Finnmark alene. Årsaken var at kronprinsesse Mette-Marit var syk.

Den femte destinasjonen til kronprinsparet var opprinnelig planlagt til øyriket Træna i mai. Dit kom de seg ikke grunnet uvær, og besøket ble utsatt.

25. august blir 50-årsfeiringen markert når kronprinsparet inviter gjester fra hele Norge til bakgårdsfest på Slottet. Det er samme dato som kronprinsparet har bryllupsdag.

Kronprins Haakon fyller 50 år 20. juli. En knapp måned senere, 19. august, blir kronprinsesse Mette-Marit også 50.

(©NTB)

Flere nyheter: