Menu
Klaus Gjasula så ut til å bli matchvinner for Kroatia med et selvmål, men på overtid berget han 2-2 for Albania. Her feirer han scoringen med skuffede kroatiske tilhengere i bakgrunnen. Foto: Ebrahim Noroozi, AP / NTB

Kroatias stjernegalleri i EM-trøbbel etter 2-2 – rekordsen utligning for Albania

Albania-innbytter Klaus Gjasula scoret først et selvmål før han tok ansvar og utlignet til 2-2 på overtid mot langt mer meritterte Kroatia i fotball-EM onsdag.

Av NTB | 19.06.2024 18:13:07

Sport: I første EM-kamp scoret Albania det raskeste mål i EM-historien, etter 23 sekunder. Onsdag noterte Gjasula det seneste utligningsmål i en EM-kamp som ikke er gått til ekstraomganger, etter 94 minutter og 23 sekunder.

– Vi må nyte dette, for vi spilte mot et av de beste lagene i EM. Med litt flaks kunne vi til og med ha slått dem, sa Albania-spiller Jasir Asani.

– Dette er grunnen til at alle elsker fotball. Noen ganger scorer man selv i sluttsekundene, andre ganger slipper man inn, sa Kroatia-spissen Andrej Kramaric, som scoret på sin 33-årsdag.

Det så ut til at Kroatia hadde snudd kampen i sin favør. Først utlignet Kramaric til 1-1 i det 74. minutt, og bare 147 sekunder senere gjorde et selvmål av nevnte Gjasula at Kroatia var i ledelsen. Likevel ble det bare ett poeng.

Nå må Kroatia vinne mot Italia 24. juni for at det skal bli avansement, eventuelt som ett av de fire beste treerlagene.

På papiret skal Kroatia være et av fotball-EMs beste lag, men i praksis har det ikke sett slik ut, og lenge så det heller ikke slik ut mot Albania.

Albania ledet fullt fortjent etter de første 45 minuttene, men laget har bare ett poeng på de to første kampene og må vinne mot Spania i den siste kampen for å avansere.

Det kan bli vanskelig.

Ledelsen kunne ha blitt doblet da Inters Kristjan Asllani kom alene med keeper etter drøye halvtimen. Bare sterkt keeperarbeid av Dominik Livakovic hindret en ny scoring. En potent Asllani var blant banens aller beste spillere de første 45 minuttene, og til tross for at Kroatia var gode til å trille ball ledet Albania fullt fortjent ved halvtid.

Men til slutt ble presset for stort, og i det 74. minutt hadde de fått nok. Kroatia puttet to kjappe og hadde alt i egne hender før Albanias overtidsmål skapte balanse i regnskapet.

Spania og Italia møtes i gruppe B torsdag.

Kroatene lever farlig etter at de tapte 0-3 for Spania i åpningskampen i det som blir betegnet som «dødens gruppe».

Albania scoret allerede etter 23 sekunder i 1-2-tapet for de regjerende europamesterne fra Italia. I kampen mot Kroatia tok det 10.21 minutter før ballen satt i nota. En innsvinger av Jasir Asani ble headet inn av Sparta Prahas Qazim Laci.

Kroatia ble et langt bedre lag da ungguttene Mario Pasalic og Luka Sucic kom inn til 2. omgang, og laget presset de første 30 minuttene etter hvilen, men albanerne forsvarte seg godt lenge og var dyktige til å ta vare på mulighetene de fikk på Volkparkstadion i Hamburg.

(©NTB)