Menu
Henrik Kristoffersen ligger som nummer to etter første omgang av slalåmrennet i Wengen. Foto: Gabriele Facciotti / AP Photo / NTB.

Kristoffersen og Braathen på skuddhold til seier i Wengen

Henrik Kristoffersen og Lucas Braathen ligger på henholdsvis 2.- og 3.-plass etter første omgang av slalåmrennet i Wengen.

Av NTB | 15.01.2023 12:53:06

Sport: Braaten fikk perfekte forhold fra startnummer én og kjørte i mål uten noen store feil eller problemer.

– Jeg synes det var greit. Jeg bare kom så kronglete i gang. Jeg fikk ikke pendelen til å gå ut av start. Utenom det var det veldig bra skikjøring, sa Braathen til Viaplay.

To løpere senere viste imidlertid sveitsiske Loïc Meillard muskler og kjørte inn til klar ledelse, 48 hundredeler foran Braathen.

Kristoffersen fikk litt vanskeligere forhold fra startnummer seks, men med en kanonavslutning tok han over 2.-plassen, tre hundredeler foran lagkompisen.

– Jeg fikk ikke maksimalt ut av det, men det var helt ok, var Kristoffersens dom over sin første omgang.

Atle Lie McGrath leverte også en god slalåmomgang og ligger på 5.-plass etter første omgang. Han har 1.04 sekunder opp til Meillard, men var ikke helt fornøyd med egen kjøring.

– Løypa var ekstremt mye seigere enn vi alle hadde forventet. Jeg kom ut av start og følte jeg bare kvernet hele veien. Jeg fikk aldri noe momentum eller tempo bygd opp, sa McGrath til Viaplay.

Fra startnummer 44 fikk Aleksander Steen Olsen fryktelig vanskelige forhold. Unggutten kjørte i mål 5,17 sekunder bak Meillard, men er likevel videre til finalen etter å ha endt som nummer 27.

Timon Haugan og Sebastian Foss-Solevåg kjørte ut. Totalt var det 30 løpere som ikke kom seg til mål i førsteomgangen.

Det er den norske landslagstreneren Christian Mitter som skal sette andreomgangs-løypa. Finaleomgangen starter 13.30.

(©NTB)