LIVESENTER
Alexander Kristoff ble frakjørt før spurten torsdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Kristoff frakjørt i Kroatia – beholder 3.-plassen sammenlagt

Etter to tredjeplasser på rad ble Alexander Kristoff frakjørt før spurten på 3. etappe i sykkelrittet Cro Race. Likevel beholder han 3.-plassen sammenlagt.

Av NTB | 28.09.2023 17:32:28

Sport: Kristoff kom i mål på 47.-plass og var 1.17 minutt bak vinneren. Dermed raste han på listene, men en stund senere bestemte juryen at han skulle tilkjennes samme tid som vinneren.

Nicolo Parisini i Italia var best i spurten etter den 133,5 kilometer lange etappen fra Otocac til Opatija. Han seiret foran den danske DSM-rytteren Tobias Lund Andresen, som overtok ledertrøya. Han er to sekunder foran Parisini og fire foran Kristoff.

Italieneren Elia Viviani måtte slippe tidlig og mistet ledertrøya han sikret seg med seier på 1. etappe og forsvarte med 2.-plass onsdag.

Torstein Træen var beste nordmann torsdag med 23.-plass, fire sekunder bak tetgruppa på ni mann. Senere ble det besluttet at alle de 27 første skulle få lik tid.

Rittet avsluttes søndag. Uno-X-laget kjører for å forsvare tredjeplassen blant lagene på ProTeam-nivå (nivå to). Det vil sikre deltakelse i alle fem monumenter og de øvrige endagsrittene på verdenstourkalenderen neste år.

Danske Jonas Gregaard var beste Uno-X-rytter på etappen med 14.-plass, og i sammendraget er han nå oppe på femteplass, med bare Andresen, Parisini, Kristoff og colombianske Orluis Aular foran seg.