Menu
Kristiansund får ikke spilt hjemmekamper på egen arena resten av sommeren. Foto: Carina Johansen / NTB

Kristiansund må flytte flere eliteseriekamper: – En tung situasjon

Kristiansund BK opplyser at uværet har herjet såpass med banen på Nordmøre stadion at de ikke kan spille eliteseriekamper der i sommer.

Av NTB | 26.06.2024 19:43:11

Sport: Det betyr at de oppsatte hjemmekampene mot Fredrikstad (7. juli), Sandefjord (21. juli), Lillestrøm (4. august) og Molde (18. august) må spilles et annet sted.

KBK skriver i en pressemelding at de ser for seg at Nordmøre stadion kan bli klar rundt 1. september. Det betyr at også hjemmekampen mot Haugesund samme dato kan måtte flyttes.

Klubben har vært i møter med Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball de siste dagene. På Nordmøre stadion har kraftig vind ødelagt banen, og det må legges nytt kunstgress.

«Dette er en tung situasjon for Kristiansund Ballklubb. Vi håper at supportere, sponsorer, frivillige og andre støttespillere er med oss i tiden framover», skriver klubben.

«For de påfølgende hjemmekampene, mot Sandefjord (21. juli), Lillestrøm (4. august) og Molde (18. august), jobbes det med løsninger for utsettelse eller spill på alternativ stadion. Sesongkortinnehavere, sponsorer og alle andre vil få informasjon om tid og sted for kampene etter hvert som dette blir bekreftet», heter det videre.

Kristiansund er nødt til å kunne låne en arena som er tilrettelagt for VAR og godkjent for Eliteserien. Dette innebærer blant annet en tilskuerkapasitet på minst 3000 seter, godkjent flomlys, undervarme, automatisk vanningsanlegg, videoovervåkingssystem, godkjent gress og spilleflate av internasjonalt godkjent størrelse.

Lokalavisen Tidens Krav skrev i forrige uke om ødeleggelsene på Nordmøre stadion. Da het det at vinden har revet opp store deler av nettet med varmekabler som snor seg rundt på stadion. Disse kablene er trolig ødelagt.

Man var i ferd med å bytte kunstgressdekke på stadion da stormen rammet.

Kristiansund spiller sin første kamp etter sommerpausen borte mot Odd fredag denne uken.

Den kommende hjemmekampen mot Fredrikstad blir spilt på en alternativ arena enten lørdag 6. eller mandag 8. juli.

Det finnes ingen andre arenaer på Nordmøre som oppfyller disse kriteriene, og dermed må KBK se utover egen region for å finne egnet kampsted, i hvert fall for kampen mot Fredrikstad.

(©NTB)

Flere nyheter: