Menu
Arquebus krigshistorisk museum
Arquebus krigshistorisk museum Foto: Haugalandmuseet/ Cathrine Glette

Krigshistorisk museum åpner igjen

Arquebus krigshistorisk museum i Førresfjorden tar sikte på å åpne igjen 1. juli. I vinter ble det avdekket radioaktive og asbestholdige objekter. Nå skal det rengjøres for å kunne friskmelde museet.

Av tomas | 26.04.2023 12:28:55

Kultur og historie: Haugalandmuseet avdekket asbest og radioaktiv stråling fra enkeltobjekter i utstillingene og på magasin i vinter. De har nå i vår gjennomført prøvetaking og målinger, og i løpet av mai skal radioaktive
og asbestholdige objekter behandles og fjernes fra utstillingene.

I juni skal flater rengjøres, og det skal tas prøver av støv og luft for å kunne friskmelde museet til 1. juli. I visshet om at Arquebus krigshistorisk museum er trygt for publikum og ansatte tar Haugalandmuseet sikte på å åpne museet 1. juli.

Fakta: Arquebus krigshistoriske museum er Haugalandmuseets mest besøkte arena, med et interessert publikum fra flere europeiske land. Museet formidler viktige minner og historier om andre verdenskrig, både lokalt motstandsarbeid, krigshandlinger, jødeforfølgelsen og ikke minst fortellingene om Nortraship og krigsseilere.

Med sentrale gjenstander og arkiver, blant annet radiosenderen etter «Arquebus» (Sverre K. Andersen) og rederiarkivet etter Jacob Odland, vil Arquebus krigshistoriske museum fortsette å være en sentral og viktig arena for forskning og formidling av krig og konsekvensene av krig, både lokalt, i Norge og Europa, skriver Haugalandmuseet i en pressemelding.

Flere nyheter: