Menu
KrF-leder Olaug Bollestad på KrFs landsmøte på Scandic Hamar. Foto: Lars Thomas Nordby / NTB

KrF-lederen ba om ny helseminister fra talerstolen

KrF-leder Olaug Bollestad sier helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) ikke har tillit hos pasienter eller helsearbeidere, og ber statsministeren bytte henne ut.

Av NTB | 21.04.2023 12:24:11

Politikk: For 160 KrF-delegater fra hele landet, presse og gjester åpnet Bollestad partiets landsmøte på Hamar med en tale som favnet alle partiets kjerneområder.

Helsevesen og eldreomsorg er helt sentralt i KrFs politikk. Flere av forslagene til resolusjoner som skal behandles på landsmøtet, dreier seg om dette. I åpningstalen gikk partilederen gjennom hvordan helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) hadde håndtert budsjettet i helsesektoren og sykehusene.

– En ting har blitt tydelig for meg – når jeg har reist rundt – Ingvild Kjerkol har ikke tilliten som trengs for å bygge et sterkt helsevesen for fremtiden. Verken blant helsepersonell eller pasienter. Det er realiteten, sa Bollestad.

KrF-lederen beskyldte helseministeren for å stikke hodet i sanden.

– Nå, Jonas Gahr Støre, vil jeg komme med et råd til deg: Nå trengs det et skifte. Det er på tide å få inn noen som vet hva de vil, og en helseminister som kan styre sektoren med stø hånd, sa Bollestad.

(©NTB)

Flere nyheter: