Menu
– Nynazister har skutt mot sivile. Dette er en terrorhandling, sier Russlands president Vladimir Putin om de påståtte ukrainske angrepene i Brjansk-regionen i Russland. Foto: Mikhail Metzel / Kreml via AP / NTB

Kreml hevder «ukrainske terrorister» angriper russiske landsbyer – Ukraina avviser påstanden

Russland sier de vil tilintetgjøre «ukrainske terrorister» som angivelig har tatt seg inn i Brjansk-regionen. Ukraina kaller påstanden om angrep for en provokasjon.

Av NTB | 02.03.2023 12:15:32

Kriminalitet og rettsvesen: Det tas grep for å utslette en gruppe ukrainere som har tatt seg inn i Brjansk-regionen i Russland og tatt gisler, ifølge Kreml. De kaller det et terrorangrep.

– Nynazister har skutt mot sivile. Dette er en terrorhandling. Men Russland vil ha overtaket også denne gangen, sier president Vladimir Putin på russisk TV torsdag ettermiddag ifølge Ritzau.

Kreml-talsmann Dmitrij Peskov sier at presidenten holdes løpende orientert om situasjonen. Fredag skal han delta i et møte i Russlands nasjonale sikkerhetsråd, ifølge Kreml.

– Soldater fra nasjonalgarden konfronterte dem, siterer det statlige nyhetsbyrået Tass en kilde i den russiske sikkerhetstjenesten FSB på.

Brjansk-guvernør Aleksandr Bogomaz hevder at en ukrainske gruppe har skutt og drept en person so skal ha tatt seg inn i Russland, og at den russiske hæren svarer på angrepet.

– En innbygger drept og et ti år gammelt barn såret, skriver han på Telegram.

Dette er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

– Russland ønsker å skremme folket sitt for å rettferdiggjøre angrepet på et annet land og den økende fattigdommen etter krigsåret, skriver han på Twitter.

Det er ikke første gang at Russland anklager Ukraina for å angripe og drive sabotasje i grenseområdene.

I desember hevdet FSB at en sabotasjegruppe bestående av fire ukrainere var «eliminert» etter at de forsøkte å ta seg inn i Brjansk-regionen.

Russland hevder at en gruppe ukrainske sabotører har tatt seg inn i to landsbyer i Brjansk-regionen, som grenser til Ukraina, og tatt innbyggere som gisler i en av dem.

Mykhailo Podoljak, rådgiver til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, sier at det er snakk om «klassisk, overlagt provokasjon» for å rettferdiggjøre angrepet på Ukraina.