Menu
Emilia Garcia Marquez og Federico Cachero danser tango for turister utenfor en restaurant i sentrum av Buenos Aires. Men landets økonomi er ingen dans på roser. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB

Kredittvurderingsselskap: Argentina snart konkurs

Argentina nærmer seg konkurs, ifølge kredittvurderingsselskapet Fitch, som nedgraderer landets utenlandsgjeld.

Av NTB | 25.03.2023 05:14:21

Politikk: Nedgraderingen fra CCC- til C betyr at kredittvurderingsselskapet mener en konkurs kan være nær forestående ved at landet ikke vil være i stand til å betale tilbake gjeld i utenlandsk valuta.

Fitch opplyser at Argentina kan komme til å bli ytterligere nedgradert til konkursstatus etter gjennomføringen av regjeringens ferske ordre om å tvinge deler av landets offentlige sektor til å bytte ut gjeld i utenlandsk valuta med gjeld i landets egen valuta peso.

Regjeringens beslutning er et forsøk på å bremse fallet i landets internasjonale valutareserver, delvis som følge av mangel på utenlandsk valuta og ustabile vekslingskurser for finanssektoren i landet. Hensikten er å stabilisere markedene og fortsette å bekjempe inflasjon, forklarer regjeringen.

Inflasjonen i Argentina var i fjor på like under 95 prosent. Tolvmånedersinflasjonen passerte i februar 100 prosent.

Ifølge landets sentralbank har Argentina internasjonale valutareserver på litt over 37,5 millioner dollar, men nettotallet er ifølge analytikere betydelig lavere.

(©NTB)

Flere nyheter: