Menu
Alexander Kristoff får en kort etappe fredag. Foto: Martin Sylvest / NTB

Kraftige vindkast skaper kjempetrøbbel for sykkelritt – etapper kortes ned

Voldsomme vindkast tvinger arrangørene av sykkelrittene Paris-Nice og Tirreno-Adriatico til å ta raske grep rundt fredagens etapper.

Av NTB | 10.03.2023 11:55:33

Sport: Størst konsekvenser får værforholdene for gjennomføringen av den sjette etappen av det franske etapperittet Paris – Nice. Der er Uno-X-laget, med Alexander Kristoff i spissen, på startstrek.

Fredagens etappe skulle etter planen vært 197,4 kilometer lang. Starten var lagt til Tourves, mens målgang er i La Colle-sur-Loup. Som følge av den kraftige vinden har imidlertid arrangøren besluttet å kutte kraftig ned på lengden.

Starten vil nå gå i landsbyen La Fontaine D’Aragon. Det er kun åtte mil før mål. Dermed står Kristoff og konkurrentene igjen med en meget kort og intenst etappe.

Arrangøren opplyser at rytterne, av hensyn til frammøtte publikummere, vil sykle noen kilometer med utgangspunkt i den planlagte starten i Tourves. Deretter stanser de og går om bord i lagbussene igjen.

Arrangørgrepet med å kutte ned lengden betyr samtidig at rytterne nå skal over to kategoriserte stigninger fredag. I utgangspunktet var antallet fem. Det innebærer igjen at Uno-X-rytter Jonas Gregaard er sikret å fortsette i klatretrøya også lørdag.

Dansken har 18 poengs ledelse på superstjernen Tadej Pogacar i kampen om den gjeve trøya. Med to andrekategori-stigninger fredag, er det kun ti poeng til utdeling. Dermed fortsetter Gregaard i den gjeve trøya.

Også i det italienske rittet Tirreno-Adriatico skaper vinden trøbbel fredag. Den femte etappen skulle etter planen avsluttes med en lengre stigning opp til Sarnano-Sassotetto. På grunn av kraftige vindkast har arrangøren flyttet målgangen to drøye kilometer lenger ned i fjellsiden. Etappen blir dermed 165,6 kilometer lang og ikke 168.

(©NTB)