Menu
Det brenner på Lambertseter videregående skole i Oslo og det er mye røyk i området. Foto: Terje Pedersen / NTB

Kraftig brann på Lambertseter videregående skole i Oslo

Det brenner i gymsalen på Lambertseter videregående skole i Oslo. Bygget skal være helt overtent. Det er ikke meldt om personskader.

Av NTB | 24.04.2023 15:14:05

Utdanning: – Det skal ikke ha vært undervisning i bygget da brannen startet, skriver politiet på Twitter. De varslet om brannen ved 14.30-tiden.

På grunn av mye røyk i området som følge av brannen, ber politiet beboere nært stedet å lukke vinduer og dører inntil røyken avtar mer. Brannen fører også til at Cecilie Thoresens vei blir stengt i begge retninger.

110-sentralen i Oslo bekrefter til TV 2 at det er sendt ut store ressurser, og at elleve brannbiler deltar i arbeidet med å få kontroll på brannen.

Operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt sier til VG at det fortsatt er for tidlig å si hva som har forårsaket brannen.

– Etterforskningen får vise hva som forårsaket dette, sier Lie.

Politiet opplyste først at Karlsrud skole skulle evakueres, men det trenger de ikke likevel. Skolen lukker alle vinduer på grunn av røyken i området.

– Vi fikk første meldingen klokken 14.15 som en automatisk brannalarm. Det ble raskt oppdatert til brann i en bygning etter flere telefoner fra publikum, sier vaktkommandør Glenn Gulbrandsen i 110-sentralen.

Rektor Kathrine Reine ved Lambertseter videregående skole sier til Nettavisen ved 14.45-tiden at hun ikke vet stort annet enn at det var en eksplosiv brann. Nå må skolen finne ut av hvordan dette vil påvirke undervisningen ved skolen de neste dagene. Skolen har blant annet idrettsfag som en av sine linjer.

Flere nyheter: