Menu
Klimaforkjempere ber folk kaste sneipen i askebegre eller dertil egnede søppelkasser, alle andre steder enn på gaten. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB

Klimaaktivister samlet 650.000 sneiper – og stilte dem ut

Klimaforkjempere har samlet inn 650.000 sneiper og stiller dem ut til skrekk og advarsel i hjertet av hovedstaden Lisboa.

Av NTB | 24.04.2023 14:44:14

Vær: De innsamlede sneipene fyller 40 plastbøtter og er stablet opp i en slags haug der den tyske klimaaktivisten Andreas Noe søndag hold en appell, iført gassmaske for å beskytte seg mot stanken fra bøttene.

– Vi ber alle i Portugal om å delta i dette prosjektet. Målet er å øke bevisstheten rundt plastforurensning. Plast er gjemt i sigarettsneiper, og det er det mange som ikke vet, sa den 34 år gamle tyskeren.

Han sa at noe så enkelt som å samle inn sneiper, som ligger overalt, er et utmerket eksempel på hvordan man kan engasjere seg mot forsøpling, havforurensning og den store klimakrisen.

Noe har aksjonert tidligere. For to år siden samlet surfeentusiasten inn en million sneiper på to måneder.

– Vi vil ha slutt på dette problemet og oppmuntrer folk til å kaste sneipene i egnede søppelkasser eller i bærbare askebegre, alle andre steder enn på bakken, sier portugiseren David Figueira, som deltok under stuntet søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: