Menu
Ingen personer ble alvorlig skadet i en trafikkulykke som involverte to vogntog på E6 ved Nordbytunnelen i Ås kommune. Det oppsto brann i det ene av vogntogene. Foto: Terje Pedersen / NTB

Kraftig brann i vogntog etter ulykke – ingen personer alvorlig skadet

Et vogntog begynte å brenne etter en ulykke med et annet vogntog og en personbil ved Nordbytunnelen i Ås kommune. Nordbytunnelen er nå delvis gjenåpnet.

Av NTB | 04.06.2024 20:13:00

Ulykker og naturkatastrofer: Politiet kom raskt i kontakt med føreren av vogntoget som brant.

– Han er trolig ikke alvorlig skadet, opplyste politiet

De meldte om ulykken og brannen klokken 17.45 tirsdag. Klokken 18 skrev operasjonsleder Svein Gøran Walle i Øst politidistrikt i en melding til pressen at patruljene på stedet hadde kontroll med samtlige involverte personer, og at ingen er alvorlig skadet.

Da politiet fikk oversikt på stedet, viste det seg at det også var en personbil involvert i ulykken.

– En personbil med to personer ble påkjørt bakfra av et vogntog. Så kom et nytt vogntog og traff det første vogntoget. Det siste vogntoget tok fyr, forteller politiets innsatsleder Anders Strømsæther til NRK.

Ifølge innsatslederen ble tre personer lettere skadet. En person, sjåføren av vogntoget som begynte å brenne, er moderat skadet og kjørt til sykehuset Ahus.

Ulykken og brannen skjedde på E6 i nordgående retning, ca. 400 meter nord for utløpet av Nordbytunnelen. Ulykkesstedet er like før der E18 fra Sverige flettes sammen med E6 i nordgående retning.

Tunnelen ble stengt i begge retninger etter ulykken og i Nøstvedttunnelen ble venstre felt stengt i retning mot Moss.

Ved 19.45-tiden meldte Veitrafikksentralen at høyre felt på E6/E18 ved Vinterbro og E6 Nordbytunnelen i sørgående retning er åpnet for trafikk, men at det fortsatt er helt stengt i nordgående retning mot Oslo. Det er store forsinkelser i begge retninger.

Flere nyheter: